El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha assegurat que hi ha una demanda no atesa del 40% i que això genera “exclusió educativa”. Gomà ha criticat les mesures preses pel govern aquest mandat en escoles bressol, com ara l’augment de les ràtios o “la manca de diàleg amb la comunitat educativa”. “No és un desacord sobre un o més elements de la política educativa del 0-3, és un desacord global”, ha dit. La regidora del PSC Carmen Andrés ha defensat el suport a la reprovació per manca d’una “línia pròpia” en escoles bressol. Andrés ha recordat, però, que gràcies a l’acord PSC-CiU per al pressupost de 2015 es faran noves escoles bressol.

Des del PP, la regidora Belén Pajares ha retret al govern municipal que les escoles que s’han inaugurat aquest mandat les va projectar l’executiu anterior. Pajares ha dit que les tres noves escoles que Xavier Trias ha posat en marxa amb gestió indirecta han estat “insuficients” i ha retret “falta d’empenta” per concertar places. El president del Grup Municipal d’ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella, ha afirmat que no està d’acord amb la política d’escoles bressol que s’ha fet aquest mandat però ha descartat donar suport a la reprovació perquè “no hi ha hagut fets delictius”.

El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha dit que les mesures preses pel govern aquest mandat han suposat “un salt qualitatiu en educació”. “No em sento reprovat, al contrari”, ha sentenciat Ardanuy, que ha afegit que “tot i les adversitats, el soroll enorme i la mobilització intensa dels primers dos anys, la feina s’ha fet i s’ha fet molt bé”. El regidor ha destacat la consolidació de més de dos milions d’euros anuals en el manteniment d’escoles bressol i ha justificat l’augment de ràtios per “donar més servei a les famílies”. Amb la d’aquest dimarts, el govern municipal suma ja tres reprovacions. Al juny de l’any passat el ple va reprovar l’alcalde per la gestió del conflicte de Can Vies i al febrer, tot el govern per la gestió del turisme.