Aquesta setmana han acabat definitivament les obres de reforma de l’avinguda del Paral·lel. En total han durat quasi un any i mig, comptant la construcció d’un nou col·lector a la part baixa que va començar al 2013. Durant tot aquest temps, diversos col·lectius veïnals no han deixat de manifestar-s’hi en contra. D’altres han continuat fins a l’últim moment a la taula de negociació amb l’Ajuntament.

Avui l’alcalde, Xavier Trias, tenia previst fer una caminada pel Paral·lel i donar per inaugurada l’avinguda reformada. Però no ha estat possible. Primer ho ha impedit la pluja, que ha fet que tota la comitiva municipal acabés refugiada al bar “A Taberna de Vigo” de la ronda de Sant Pau. Allà, Trias, a més d’atendre els mitjans de comunicació, ha parlat amb diversos representants de veïns i comerciants que estan prou satisfets amb com ha quedat l’avinguda.

Però, mentrestant, una trentena de veïns de la plataforma Som Paral·lel i de l’associació d’Amics de la Bici s’han manifestat a la porta d’aquest bar. Quan n’han sortit les autoritats, amb la intenció de reprendre la passejada després de la pluja, els han increpat mentre feien sonar xiulets i tambors. Xavier Trias ha marxat ràpidament en cotxe, mentre la protesta ha tornat a pujar per l’avinguda del Paral·lel fins a la plaça d’Espanya.