Entre els assistents, la majoria han estat persones directament afectades per la pobresa energètica, que a més dels problemes per pagar el lloguer o la hipoteca tampoc poden assumir les factures de la llum, l’aigua o el gas. Per això exigeixen a la Generalitat que aprofiti les competències en aquesta matèria i actuï contra els abusos que, segons diuen, comenten les principals empreses subministradores.

Una de les representants de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, Tatiana Guerrero, explica l’objectiu de la mobilització: “Que la Generalitat posi mesures de veritat, efectives i reals que solucionin el problema de la pobresa energètica. Que tinguin la voluntat política de posar-se a davant d’aquestes empreses subministradores i dir-los que ja s’ha acabat d’exercir totes les pràctiques abusives que estan exercint davant de la gent.”

El col·lectiu tem que amb el final de l’hivern el problema passi a un segon pla i es repeteixi d’aquí a pocs mesos. Per això seguiran recollint firmes per recolzar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que ja està en curs.