L’informe compara l’augment del nombre de denúncies rebudes els últims 12 anys amb la crescuda demogràfica d’un milió de persones a Catalunya, i conclou que els casos que han arribat a l’Observatori contra l’Homofòbia han augmentat entre 2002 i 2014 a un ritme més alt (43,5%) que la població (13,5%). Segons les dades del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, les denúncies han augmentat cada any un 5,2% de mitjana.

La publicació de l’informe arriba després de l’entrada en vigor de la Llei catalana contra l’homofòbia a l’octubre. Des de l’Observatori la valoren positivament però asseguren que cal més divulgació de la llei perquè els agredits encara tenen por de denunciar els casos i alerten sobre la manca de confiança.

També reclamen una modificació en la legislació espanyola perquè s’endureixi el Codi penal, ja que consideren que la llei catalana és competent per sancionar només quan no hi ha delictes o faltes. De tots els casos registrats només un ha finalitzat el procediment legal a favor del demandant. L’Observatori també posa l’alerta sobre els casos de discriminació que es produexien a Internet, que actualment representen l’11,5% de les denúncies.