Ni voreres amples, ni trànsit pacificat, ni arbrat. Al segon trimestre de 2014 haurien d'haver començat els treballs per transformar aquesta via que travessa tot el Poblenou, des de la cruïlla del carrer de Zamora fins a la rambla de Prim, gairebé al límit de Sant Adrià de Besòs. Els veïns critiquen que s'hagin prioritzat altres treballs del centre de la ciutat a una via com aquesta que necessita, diuen, una actuació urgent. JORDI CALLEJÓN membre de la Taula Eix Pere IV "Hi havia un pressupost assignat de vuit milions d'euros al 2014 i ens hem adonat que al 2015 ja no hi ha res a fer, aquests diners s'han desviat a un altre barri de Barcelona." Des de l'Ajuntament reconeixen que, efectivament, les obres de transformació de l'eix Pere IV ja haurien d'estar començades. El consistori assegura però, que aquesta reforma es vol abordar amb garanties i consens i atribueixen el retard a la dificultat de posar-se d'acord amb el veïnat i les entitats. La intenció del govern municipal és iniciar les obres al mes d'octubre. Els treballs s'allargaran 15 mesos i comprendran aquest tram entre el carrer de Bilbao i Roc Boronat. De fet dijous que ve s'ha convocat una reunió del grup motor del procés participatiu. Una trobada que, segons els veïns, és una resposta directa als actes reivindicatius i que arriba tard. SALVADOR CLARÓS, president de l'AV Poblenou "Ja fa molts mesos que aquest debat va acabar, que es va arribar a una idea molt consensuada, actualment hi ha un projecte executiu, el que no entenem de cap manera els veïns és que al 2015 no puguin comenár les obres i que, a més a més, no comencin abans de finalitzar aquest mandat municipal." Els veïns saben que donar una nova vida a aquesta via històrica de tres quilòmetres de llarg i, en la qual també inclouen la regeneració de grans edificis industrials com aquest, trigarà anys però no estan disposats a acceptar que l'inici d'aquesta gran transformació per al Poblenou i per a la ciutat s'endarrereixi.

Al segon trimestre de 2014 haurien d’haver començat els treballs per transformar aquesta via de 3,5 quilòmetres que travessa tot el Poblenou, des del carrer de Zamora (encara a prop de l’Eixample) fins a la rambla de Prim (gairebé al límit de Sant Adrià de Besòs). Els veïns denuncien que s’hagin prioritzat altres treballs al centre de la ciutat a una via que com aquesta necessita -diuen- una actuació urgent. Aquest dissabte al migdia han tornat a fer visible el seu malestar amb una performance al carrer i un esmorzar reivindicatiu.

Des de l’Ajuntament reconeixen que, efectivament, les obres de transformació de l’eix Pere IV ja haurien d’estar començades. El consistori assegura, però, que aquesta reforma es vol abordar amb garanties i consens i atribueixen el retard a la dificultat de posar-se d’acord amb el veïnat i les entitats. La intenció del govern municipal és iniciar les obres al mes d’octubre en el tram comprès entre el carrer de Bilbao i Roc Boronat. Els treballs s’allargaran uns 15 mesos.

Dijous que ve s’ha convocat una reunió del grup promotor del procés participatiu. Una trobada que, segons el president de l’Associació de Veïns de Poblenou, Salvador Clarós, és una resposta directa als actes reivindicatius i que arriba tard. Els veïns són conscients que donar una nova vida a aquesta via històrica de tres quilòmetres de llarg trigarà anys, però no estan disposats a acceptar que l’inici d’aquesta gran transformació per al Poblenou i per a la ciutat s’endarrereixi.