Els desnonaments, la situació de les preferents o la impossibilitat de moltes famílies per pagar la llum, el gas i l’aigua són alguns dels motius que impulsen la manifestació que l’AICEC-ADICAE convoca el 14 de maig a les 12 h davant del Banc d’Espanya, coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor. Aquesta “marea de consum” vol reivindicar més suport als consumidors per part del Govern, perquè, segons el president d’AICEC-ADICAE, legisla massa segons els interessos dels grans monopolis empresarials.

Manuel Pardos assegura que, malgrat que el Govern diu que el drama de les preferents està pràcticament solucionat, la realitat és que més de la meitat de les famílies que van perdre els estalvis amb aquestes inversions encara no ho han vist resolt. L’associació, que ha ajudat en molts d’aquests casos a través de la mediació, creu que un dels problemes és que s’estan tractant individualment i que el que es necessita és arbitrar-ho col·lectivament.

El problema de les preferents és un dels que més amoïna l’associació de consumidors, però també destaquen els desnonaments que, segons l’AICEC-ADICAE, no se solucionen amb la Llei de la Segona Oportunitat recentment aprovada.

Manuel Pardos també destaca que Espanya és un dels països amb les tarifes més altes en electricitat, gas i aigua i que això ha produït que milers de famílies hagin patit durant aquest hivern.

L’AICEC-ADICAE ha celebrat aquest dissabte assemblea general a les Cotxeres de Sants. A més de renovar els càrrecs de la junta directiva, han fet una crida perquè tots els consumidors vagin a la manifestació de dissabte vinent per defensar els interessos dels ciutadans.