SÒNIA CORRACHANO, directora de l'Aeroport de Barcelona - el Prat "Des de 2006 fins ara hem aconseguit doblar el nombre de destinacions intercontinentals directes i si parlem de les dades de l'any passat vam augmentar un 10% els passatgers de vols intercontinentals respecte a l'any anterior. Estem preparant el nou pla estratègic i molt focalitzats en Àsia, i Orient Mitjà i incrementar encara més les connexions amb els Estats Units. Estem treballant amb l'increment de les connexions intercontinentals i ara mateix acabem d'incoporar noves freqüències de Qatar Airways, en què hem passat de 10 a 14, tenim dos vols diaris. També Emirates ha anunciat que posarà el segon vol, a partir de maig, ara opera amb el A380 i com que el porten ple, encara hi ha capacitat per portar un segon vol, AirXina va començar l'any passat i ara tenim la connexió amb Pequín, TAM ens ha anunciat que a l'estiu comença la ruta a Sao Paulo." "Temen morir d'èxit?" "Jo crec que no perquè realment tenim capacitat. Ho podem absorbir i no hi ha cap problema. Encara tenim aquesta capacitat fins als 55 milions de passatgers l'any i això fa precisament que les companyies triïn l'aeroport perquè no és només que poden venir i instal·lar-se si no que poden créixer, com Qatar i Emirates, tenen la possibilitat de créixer".

L’Aeroport de Barcelona – el Prat mira cap al futur amb l’objectiu d’incrementar les connexions amb Àsia, l’Orient Mitjà i les freqüències amb ciutats dels Estats Units. Corrochano s’ha referit al nou pla estratègic en què treballa la direcció per als pròxims anys i on els vols intercontinentals tornen a ser el principal repte. “Des de 2006 fins fins ara hem aconseguit doblar el nombre de destinacions intercontinentals directes i si parlem de les dades de l’any passat “vam augmentar un 10% els passatgers de vols intercontinentals respecte el 2013″. Segons la directora, la companyia Emirates Airlines, que opera amb un A380, l’avió més gran del món, ha anunciat que a partir del maig operarà un segon vol, l’aerolínia TAM també incorporarà una nova ruta amb Sao Paulo.

“No morirem d’èxit”

Sònia Corrochano ha afirmat que la infraestructura aeroportuària té capacitat per absorbir més passatgers.  El 2014 es va batre rècord de passatgers amb 37,5 milions, mentre que la instal·lació està capacitada per “rebre 55 milions de passatgers l’any”.

381 vols privats pel MWC

L’èxit de passatgers de la darrera edició del Mobile World Congress ha revertit en l’aeroport. Durant els dies de congrés s’han rebut 381 vols privats, un centenar més dels que van haver-hi al Prat durant el congrés de 2014. A més durant aquesta setmana s’han ampliat les sales VIP i els espais del centre de negocis, ha explicat Corrochano.