Tres anys seguits sense fer dèficit. El govern municipal ha liquidat un altre pressupost, el de 2014, amb números verds, però lluny de les xifres d'anys anteriors. Els primers comptes de Trias es van tancar amb 60 milions de superàvit, xifra que va ascendir als gairebé 140 en la liquidació de 2013, molt criticada per l'oposició. El 2014, el superàvit ha estat de poc més de 22 milions. Una xifra que el govern minimitza en uns comptes de més de 2.500 milions i que, assegura, ja tenen el destí fixat. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació L'any passat es va aconseguir estalviar un 25% de ingressos corrents de l'Ajuntament, que van permetre disposar de més de 630 milions d'euros per a inversions. Una xifra que s'ha gastat gairebé tota. El govern també fa gala de tenir prou caixa per haver pagat durant l'any passat totes les factures dels proveïdors en menys de 30 dies.

La liquidació del pressupost de 2014 és la tercera que tanca un exercici municipal sense dèficit. Les xifres de superàvit, però, queden lluny dels gairebé 140 milions d’euros amb què es va tancar el 2013 i els 60 milions de l’any 2012, que l’oposició municipal ha criticat en reiterades ocasions. Amb tot, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, minimitza la xifra de 22,2 milions d’euros de superàvit d’aquesta liquidació perquè l’emmarca en un pressupost total de més de 2.500 milions.

Recasens ha explicat que el 2014 hi va haver ingressos extraordinaris de l’operació dels aparcaments i que una part, aquests 22 milions, han quedat sense executar però s’invertiran aquest 2015. “No ha de preocupar ningú, aquests diners seran executats aquest any, com no podria ser d’una altra manera”, ha dit. La tinenta d’alcalde d’Economia ha assegurat que amb el superàvit dels tres últims exercicis s’ha resolt el “dèficit acumulat d’anys anteriors” i s’ha pogut recuperar l’estabilitat financera “sense cap impacte negatiu en la ciutadania”.

Segons les xifres que ha fet públiques el consistori, el 2014 es va executar el 98% de la despesa no financera (2.498,7 milions d’euros). També es va superar el 15% d’estalvi brut per a inversions, i es va arribar a una xifra del 25%, que va suposar un total de 631,5 milions per invertir. El govern fa gala també d’haver aconseguit una liquiditat suficient per complir amb el compromís de pagar les factures als proveïdors en menys de 30 dies. La mitjana a finals de 2014 era de 27,4 dies.