Avui els ciclistes han estat els més afectats. Desorientats, s'han colat entre les obres per travessar la Diagonal. "Vull anar a Francesc Macià i com veieu està tot tallat i la solució que em donen es que vagi en contradirecció, em sembla una mica 'peligrosillo'." Tot i els equips encarregats d'informar els vianants, molts dels que passejaven o volien agafar el bus també s'han trobat perduts. "Com estan tots aquests carrils tancats no sé on parar el bus, no sé onés la parada ino sé a qui preguntar." "Hemos salido del metro, pensábamos que podíamos pasar y ahora tenemos que dar toda la vuelta" Les parades de bus en direcció Glòries continuen anul·lades fins a les vuit del vespre. Com a alternativa, s'han habilitat parades provisionals als carrers propers. En sentit contrari, el funcionament serà intermitent i de les tres parades disponibles en funcionaran com a mínim dues. Per la seva part, els cotxes poden continuar circulant pels laterals. També per dos carrils centrals, això sí, en sentit contrari a l'habitual, un fet que aquest matí ha provocat alguna confusió. "Un poquito liado porque tenemos que girar por la derecha y no veo la entrada y tenemos que hacer un giro al revés." "Tampoc hi ha gaires cotxes, no hi veig problema." Es tracta de l'última actuació per pavimentar la Diagonal fins a passeig de Gràcia. Després només quedarà col·locar-hi mobiliari urbà i plantar part de l'arbrat.

Ahir es van asfaltar els tres carrils corresponents a la circulació en sentit Glòries i avui són els que es faran servir per anar cap a les Corts, però l’afectació de trànsit és bàsicament la mateixa tot el cap de setmana, perquè és el sentit de baixada el que està tallat, mentre que avui el de pujada es desvia per dos carrils del sentit contrari. Les calçades laterals -que ara tindran només un carril- romanen obertes, tot i que la Guàrdia Urbana en regula l’accés per evitar que es col·lapsin. La pavimentació d’aquestes calçades i dels principals encreuaments s’ha dut a terme les darreres setmanes. Els autobusos en sentit Glòries circulen desviats per altres carrers de l’Eixample, mentre que els que van cap a les Corts i Sant Gervasi tenen parades anul·lades, també per evitar que es col·lapsi la calçada lateral.

Però, a banda de cotxes i autobusos, altres usuaris de la via s’estan veient força afectats per les restriccions a la mobilitat durant les obres d’aquest cap de setmana. Avui els ciclistes només poden passar per un dels dos carrils bici que tindrà l’avinguda, així que els que pugen cap a Francesc Macià tenen circulen en sentit contrari tot i no estar indicat, trobant-se de cara amb els que baixen. Els vianants també tenen problemes per travessar d’un costat a l’altre de l’avinguda, perquè els passos estan anul·lats en tot aquest tram. I alguns d’aquests vianants necessiten creuar la Diagonal per agafar l’autobús.

En tot cas, tots aquests problemes s’acabaran a partir de les 20 h d’aquest diumenge, quan es preveu que quedin enllestits aquests treballs de pavimentació. Ara només faltarà plantar-hi alguns arbres nous i altres treballs relacionats amb el mobiliari urbà per enllestir les obres de reforma de tot aquest tram de l’avinguda Diagonal que s’han dut a terme durant els darrers mesos.