Aquests edificis seran expropiats per fer una gran zona verda amb una rampa enjardinada que cobrirà el calaix. També s'hi construiran alguns edificis nous per reallotjar-hi els veïns. Això és el que està previst al Pla General Metropolità, però el veïnat fa 12 anys que espera que es faci realitat. ALFREDO MARTÍNEZ, AV Sants-Badal Brasil "De moment això està totalment aturat. No en sabem res, diuen que començaran a parlar d'aquí a sis mesos. És a dir, quan hi hagi un nou consistori, esperem que sigui veritat, haurem d'esperar a veure si és veritat el que diuen, perquè gairebé sempre aquests terminis s'incompleixen." El primer pas és fer un cens de totes les persones que viuen a la zona afectada i l'Ajuntament ja hi està treballant. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Sense aquest cens difícilment pots fer la planificació dels recursos. Saber quants pisos de reallotjament s'hauran de construir i, per tant, s'hi està treballant. Però això forma part de la tercera fase de les obres." El procés de reallotjament es podria allargar entre quatre i set anys. Els veïns demanen a l'Ajuntament que s'agilitzi i creuen que una bona opció seria reubicar part del veïnat als habitatges que ja s'estan construint a Can Batlló. Així el temps d'espera es reduiria a dos anys i mig. L'Ajuntament ho està valorant però encara no els ha donat resposta. IGNASI CASTAÑO, arquitecte de Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats "Estem parlant de l'any 2015, si hem d'esperar set anys perquè s'acabi la cosa amb les mateixes limitacions per rehabilitar els habitatges, la situació és posa al límit." Des que es va aprovar el pla, les llicències d'obres d'aquests edificis estan suspeses. Els propietaris asseguren que durant tot aquest temps els habitatges s'han degradat molt perquè no s'hi poden fer reformes.

Veïns dels habitatges afectats per les obres del calaix de Sants i residents als carrers de Burgos i Riera de Tena demanen que l’expropiació dels seus pisos i el seu reallotjament es facin amb celeritat. Aquesta actuació forma part de la tercera fase de les obres del cobriment de vies, procés que ha de culminar amb la creació d’una gran zona verda amb una rampa enjardinada.

Des que es va aprovar el Pla General Metropolità de 2013 les llicències d’obres de 60 habitatges estan suspeses. Els veïns asseguren que això ha degradat molt els pisos. Per reallotjar-los, l’Ajuntament construirà nous edificis, però si tot va com està previst això no passarà fins d’aquí a quatre anys, com a mínim, i podria allargar-se fins a set. Tant temps d’espera provoca inquietud. Precisament per buscar una solució més ràpida, la Coordinadora d’Associacions de veïns de la zona proposa reallotjar alguns dels veïns als pisos que ja s’estan construint al recinte de Can Batlló. D’aquesta manera tot es reduiria a dos anys i mig.  L’Ajuntament ho està valorant però encara no ha donat una resposta en ferm.