La proposició aprovada afegeix que l’alcalde “ha convertit el turisme en un problema i no en una oportunitat”. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, l’ha acusat, a més, de “manca de resposta” davant de problemàtiques que han aflorat, sobretot a l’estiu.

Des del PSC, Sara Jaurrieta ha afirmat que el seu partit considera que el govern ha fet una gestió “deficient” del turisme i ha citat exemples com les massives inspeccions a la Barceloneta comparades amb la resta de Ciutat Vella o la creació de la Marina del Port Vell. “No han fet ni un sol gest per repartir el beneficis del turisme als barcelonins i barcelonines”, ha dit Jaurrieta.

Janet Sanz, d’ICV-EUiA, ha criticat que la preservació de la ciutadania “és l’última de les prioritats del govern” i ha ressaltat que “és incompatible aprovar la Marina del Port vell i escoltar els veïns”. ICV-EUiA ha decidit abstenir-se perquè entén que la reprovació hauria de ser per a “l’alcalde Xavier Trias i el primer tinent d’alcalde, Alberto Fernández Díaz”, a qui consideren “còmplice” de les polítiques impulsades pel govern municipal.

El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha explicat que el seu grup mai no ha donat suport a cap reprovació de cap govern ni persona, perquè creu que és una mesura reservada “per a moments molt greus”. Portabella ha proposat que l’elaboració del pla de turisme sigui una de les claus del govern entrant després de les municipals i ha anunciat el vot en contra del seu partit a la proposició.

Finalment la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha reconegut que estan gestionant “un èxit” i que és conscient que “això comporta molèsties”. La tinenta d’alcalde ha repassat l’acció de govern en matèria turística i ha afegit que ara és important pensar “a quins projectes destinarem els 40 milions d’euros que recaptem amb la taxa turística”.

En el plenari, ICV-EUiA també ha fet un prec directe a l’alcalde, en què l’ha demanat que se suspenguin les llicències de tota mena d’allotjaments turístics a tota la ciutat. Trias ha assenyalat que ara no és el moment de suspendre les llicències i que el que cal “és treballar per fer un bon pla de turisme”. Sobre l’audiència pública celebrada aquest dimarts, l’alcalde creu que ha mostrat que el turisme “és molt complex” i que “s’ha d’ordenar bé” buscant “col·laboracions”.