L'activitat a Gastrofira, la cuina de la Fira de Barcelona, és frenètica a pocs dies de l'inici del Mobile World Congress. I és que durant els 4 dies que durarà l'esdeveniment serviran 20.000 àpats diaris. Un any abans ja es comença a treballar en la configuració dels menús, però els darrers dies esdevenen fonamentals. BERNAT BENITO, xef executiu de la Fira de Barcelona "Portem tota aquesta setmana produint i de cara ja el cap de setmana just abans de començar emplatarem i acabarem de donar els retocs a les últimes preparacions." Per avançar feina, els 200 cuiners que hi treballen completen totes les elaboracions que poden anticipar, com escaldar les verdures o marinar el peix. Un cop enllestit el menjar s'envasa i, posteriorment, es conserva en unes càmeres frigorífiques. Entre l'oferta gastronòmica que s'ofereix durant la cita hi ha centenars de plats pensats especialment pels gustos i les preferències dels congressistes que arriben de tot el món. "Evidentment ens adaptem a totes les dietes i a tots els al·lèrgens que per normativa estem obligats i també tenim molta presència de tot el col·lectiu vegetarià, col·lectiu vegà, halals i també dietes kocher." A banda del menjar de Gastrofira, aquest any al congrés mundial de telefonia mòbil hi haurà vint càterings més. En total, més de 2.800 persones treballaran dedicades exclusivament a la restauració, se serviran 18 tones d'aliments i es vendran 35.000 entrepans.

Es calcula que durant els quatre dies que dura el Mobile World Congress, a Gastrofira serviran uns 20.000 àpats al dia. A la cuina són previsors: els menús es van començar a preparar fa un any i durant aquesta setmana, uns 200 cuiners han treballat en processos previs com marinar el peix o escaldar les verdures. A més de la Gastrofira, el MWC diposarà de vint càterings més amb 2.800 persones destinades exclusivament a la restauració. Es calcula que se serviran 18 tones d’aliments i es vendran 35.000 entrepans.