"Estamos preparando las dos pancartas. Después de seis meses son las mismas porque no nos hemos movido ni un milímetro." "Vamos a todos los sitios donde se nos pueda escuchar y a proponer lo que nosotros creemos que es la abolición total de los pisos turísticos." "La cosa sigue igual. Hay un montón de fincas donde se siguen utilizando pisos de forma legal o ilegal, nos da igual." "Este barrio no se vende!" "Aunque aquí no estén todos los vecinos que deberían de estar, pero en un momento dado estarán. Como hemos sido capaces de poner 20.000 personas en la calle." "Crec que la Barceloneta ha sigut capdavantera en aquesta protesta i veiem que la resta de barris ens segueixen. I ens sentim molt orgullosos, la veritat."

Una hora abans de l’inici de l’acte, veïns arribats de tota la ciutat han començat a fer cua pacientment davant de l’edifici de la Biblioteca Jaume Fuster. Tenien un objectiu en ment: accedir a la primera audiència de turisme del mandat de Xavier Trias per debatre el model que s’aplica a Barcelona. L’aforament, limitat a 240 persones, no ho ha permès. La sala s’ha quedat petita i a les 19.05 h la Guàrdia Urbana ha tancat l’accés a l’espai. A fora, els veïns que continuaven fent cua han reaccionat amb xiulets i crits de “volem entrar” i hi ha hagut alguns moments de tensió.


La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona ja havia alertat sobre aquesta possibilitat i havia reclamat un canvi d’ubicació de l’acte.

Les protestes hi han estat presents des de primera hora. Una estona abans del tancament de portes, un grup de teatre vinculat a l’assemblea del 15-M del Raval ha interpretat una peça de sàtira política. Com a protagonistes principals, el text teatral ha situat l’alcalde “Xavier Frias” i la regidora de Ciutat Vella “Mercè Fongs”.

Fins a la plaça de Lesseps s’hi han apropat veïns de la Barceloneta, la Sagrada Família, el Raval o el Gòtic, barris que viuen de molt a prop la pressió del turisme. Un cop davant de la biblioteca han desplegat pancartes amb lemes com “Volem una ciutat i no un centre comercial”, “Gràcia no està en venda” o “Per l’abolició dels pisos turístics”. Els veïns de la Barceloneta, que han arribat amb xiulets i megàfons, han tornat a encapçalar les protestes, tal com ho van fer l’estiu de 2014. Denuncien que la situació continua exactament igual que fa sis mesos i diuen que hi ha moltes finques on s’utilitzen pisos de forma il·legal.