Els nous camins escolars o espais amics són els de l’Escola Poeta Foix i de l’Institut Menéndez y Pelayo, al districte de Sarrià – Sant Gervasi; i l’Escola Font d’en Fargas i l’Escola Bressol Tres Turons, a Horta-Guinardó.

Per celebrar la inauguració del nou camí escolar a Sant Gervasi, l’Escola Poeta Foix i la seva AMPA ha celebrat avui una festa al pati amb alumnes, famílies i professors. La directora de l’escola, al costat del regidor del districte, Joan Puigdollers, ha agraït a tothom els tres anys d’esforç per tirar endavant el projecte del camí escolar. Han recorregut el camí per mostrar-lo a pares i nens i, finalment, han fet l’acte de cloenda a l’Institut Menéndez y Pelayo, que també es beneficia de la nova via.

Mentrestant, a l’Escola Font d’en Fargas se celebra amb diferents activitats el camí que donarà servei a la mateixa escola i a l’Escola Bressol Tres Turons. A l’esdeveniment hi han participat associacions de veïns i també comerciants de la zona que tenen les seves botigues situades al llarg del recorregut. Ells donen suport a la iniciativa, que vetlla per la seguretat dels menors, tot comprometent-se a actuar com a “espais amics” si els nens necessiten adreçar-s’hi per demanar ajuda en qualsevol situació.

Amb aquests nous camins, ja hi ha un total de 71 escoles i instituts a Barcelona que disposen d’aquestes vies segures, 42 més que l’any 2011. Els camins, que són al voltant dels centres educatius, estan senyalitzats verticalment i horitzontalment amb colors verds i blancs que avisen els vianants i els conductors del pas dels joves estudiants.