El nou Mercat del Ninot s'inaugurarà aquesta primavera. En aquell moment, desapareixeran les carpes provisionals de davant del Clínic, que deixaran lliure la plaça. L'Ajuntament ha decidit posar-li el nom de Duran i Reynals, un eminent oncòleg de Barcelona, i també reurbanitzar-la. Per decidir com ha de ser aquesta reforma, s'ha obert un procés de participació. TONI COLOMINA, AV Esquerra de l'Eixample "Necessitem que les associacions, entitats i veïns participin d'aquests processos de remodelació de la plaça de Duran i Reynals, l'única cosa és que nosaltres, des de l'associació, creiem que és una mica fictici perquè és una participació més de cara a la galeria que real." Des de l'associació de veïns expliquen l'exemple recent de la reforma del Paral·lel, en què, segons afirmen, no es van atendre totes les demandes veïnals. En aquest cas les variacions a fer sobre el projecte municipal també són limitades perquè l'actuació està condicionada per un aparcament soterrani. TONI COLOMINA, AV Esquerra de l'Eixample "El model de plaça nostre és un model força senzill: recuperar la major part d'espai que pogués ser zona verda. I un espai on hi hagi també sobretot seients, bancs, perquè la gent que vingui a passejar i a prendre el sol pugui gaudir-ne." Estan d'acord a posar-hi les zones de joc infantil i mantenir l'espai per a gossos al costat de Còrsega. Un altre punt decidit és que el nou espai homenatjarà el reconegut oncòleg Duran i Reynals. La resta de propostes es poden fer fins al 28 de febrer a les carpes provisionals del mercat o bé al Centre Cívic Urgell. Els resultats es faran públics a finals de març.

L’Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu per definir els nous usos de la plaça de Duran i Reynals. Quan acabin les obres de l’edifici històric del Mercat del Ninot, aquesta primavera, l’espai que ocupen les carpes provisionals quedarà lliure i els veïns recuperaran la plaça de davant de l’Hospital Clínic, de prop de 6.000 m2.

Les paperetes per opinar sobre el procés participatiu es poden trobar tant al mercat provisional com al Centre Cívic Urgell, juntament amb una explicació del projecte. També s’han editat 1.500 díptics informatius. Hi poden participar fins al 28 de febrer els veïns de l’Esquerra de l’Eixample.