Disfressats d'agents de la Guàrdia Urbana amb un test al cap i un interrogant. Així és com aquests cinc nois feien al·lusió al cas 4-F durant el Carnaval de Mataró. Entre els joves hi ha el fill de l'alcaldable de Convergència i Unió de la localitat, Joaquim Fernández, que ha demanat perdó en vista de la polèmica generada. JOAQUIM FERNÁNDEZ, alcaldable CiU a Mataró "Jo crec que no va ser fet amb mala intenció, n'estic convençut, però en tot cas crec que aquest grup de joves, entre el que hi havia el meu fill, es van equivocar, no van mesurar bé els efectes que això podia causar." Des del Sindicat d'Agents de la Policia Local estudien presentar una querella contra els joves perquè consideren la disfressa com una burla d'uns fets que van acabar amb un agent malferit. MARCOS GONZÁLEZ, secretari general de SAPOL "Nos parece de una crueldad i una falta de sensibilidad hacer un disfraz de estas características. Los sindicatos de la policia local ya lo tienen en sus manos para querellarnos." Un acte que per d'altres no és condemnable. Experts en ètica i moviments socials diuen que hi ha contradiccions a l'hora de decidir fins on arriba la llibertat d'expressió. JORDI MIR, professor d'ètica a la Universitat Pompeu Fabra "El que passa és que estem defensant la llibertat d'expressió que afecta o fa mal a uns altres. Però quan aquesta llibertat ens afecta a nosaltres, aleshores la volem limitar." De moment, ni la Guàrdia Urbana ni l'Ajuntamet no s'han pronunciat al respecte.

Segons Marcos González, ha recordat que una de les persones que apareixen a la fotografia és el fill de l’alcaldable de CiU i actual regidor de Cultura a Mataró. El secretari general del SAPOL ha expressat en una entrevista a Barcelona FM que fer broma dels fets ocorreguts el 4 de febrer de 2006, quan un agent de la Guàrdia Urbana va quedar malferit per l’impacte d’un objecte al cap, és “una crueltat”.

González ha expressat que “tot ha de tenir fins a un punt i s’han passat de la ratlla” i ha titllat els fets que presenta el documental ‘Ciutat morta’ de “ciència-ficció”. L’Ajuntament de Barcelona ha descartat emprendre cap mesura contra les persones disfressades.

L’alcaldable de CiU a Mataró es disculpa

L’alcaldable de Convergència i Unió a Mataró i actual regidor de Cultura, Quim Fernàndez, ha demanat disculpes a totes les persones que s’hagin pogut sentir ofeses en una entrevista a Barcelona FM. Fernàndez ha explicat que el seu fill va formar part de la llista de CiU l’any 2007, però ha negat que tingui actualment cap vinculació política amb el partit.

L’alcaldable de CiU a Mataró ha afegit que ni ell ni els seus amics tenien “intenció de fer mal a ningú” i ha titllat la disfressa de desafortunada i de “malt gust”. Quim Fernàndez afirma que parlarà amb els familiars de l’agent ferit i amb l’alcalde Trias per mostrar el rebuig a aquests fets i donar “suport a la Guàrdia Urbana”.

D’altra banda, experts en ètica i moviments socials afirmen que hi ha contradiccions a l’hora de decidir fins on arriba la llibertat d’expressió. Per exemple, el professor d’ètica a la Universitat Pompeu Fabra, Jordi Mir, ha posat en context la situació i ha explicat que sempre “estem disposats a acceptar la màxima llibertat d’expressió quan afecta a altres col·lectius que no som nosaltres” però quan són aspectes que ens toquen de més a prop “la volem limitar”.