Des de primera hora del matí que enllesteixen els detalls dels seus robots. Són els participants de la VEX Robotics Competition, una competició estatal de robòtica. Aquest any, el repte ha estat construir una estructura de diferents elements amb l'única ajuda d'un robot. Jonathan Orlando: "Moltes hores de treball i a classe amb el profe treballar molt, molt." Guillem Soler: "Vam mirar altres vídeos a internet d'altra gent que ja hi havia participat. llavors, vam agafar idees i a partir de models d'altres anys." A la prova hi han competit un centenar de nois i noies, tot i que hi ha destacat la participació d'un grup de 21 joves arribats de la Xina. Jan Puig: "Venim amb moltes expectatives, però ens han dit que no ens ho creiem. Hi ha xinesos de vuit anys que ens apallissen en tots els sentits." "És el segon any consecutiu que el Campus de la Salle acull la competició VEX. Aquest any, però, l'organització ha afegit una nova competició per als més petits: la ClauTIC Cup." En aquesta, els participants han hagut de versionar les tradicionals curses de quadrigues. En aquesta ocasió, però, els robots són els corredors. (RESPIRA?). Molts nens, ja tenen clar a què es dedicaran en el futur. Èric Medina: "Jo de gran vull fer robots, els vendré i després quan tingui prous diners, vull fer un parc d'atraccions molt gros." Jaume Bellafuentes, coorganitzador "Són nanos que des de petits decobreixen aquesta passió que potser no tindrien l'oportunitat." L'edició d'aquest any ha aplegat més de 300 persones, i des de l'organització ja es pensa en l'edició de l'any vinent.

La VEX Robotics Competition, una de les competicions, ha aplegat prop d’un centenar de participants d’entre 12 i 23 anys. Es tracta d’una competició a nivell estatal en la què els joves, en grups, han creat i dirigit robots per a construir diverses estructures amb diferents elements. Cada ronda ha enfrontat dos equips, que han tingut 45 segons per sumar punts al crear les estructures. Es tracta de la segona edició de la VEX que organitza La Salle i enguany hi han participat fins a 18 equips.

La segona competició és la ClauTIC Cup, novetat d’enguany. En aquesta prova, l’edat dels participants ronda els 12 anys, tot i que hi poden participar fins als 18. La ClauTIC Cup comprèn dues proves: una cursa de quadrigues amb els robots i l’anomenat Setge a Barcelona. Amb robots creats prèviament pels diversos participants, en la primera prova s’han enfrontat dos equips per comprovar quin dels robots arribava abans a la línia de meta. En la segona prova, el Setge a Barcelona, el robot ha hagut de destruir un mur per tal d’entrar a la ciutat comtal.

Al llarg del dia, més de 300 persones s’han aplegat al Campus de La Salle, xifra que ha superat les expectatives d’assistència que preveia l’organització de l’esdeveniment. Segons un dels organitzadors, treballaran per millorar l’edició de l’any vinent i aconseguir reunir-hi més participants.

L’esdeveniment, a més, ha tingut també diverses ponències sobre robòtica educativa, drones, impressió en 3D i, a més, s’ha presentat la ClauTic League, una lliga de robòtica mundial.