La força, els somnis i el "morbo". Són els títols de les tres fotografies que l'Edgar exposa al vestíbul del Mercat de les Flors. Ell és l'únic sord de la seva família i l'art l'ha ajudat a expres. sar els seus sentiments. EDGAR MURILLO, fotògraf i il·lustrador "Aquí el que dóna és una possibilitat de futur perquè les persones amb discapacitat poden fer coses, no impossibles, sinó possibles i arribar fins i tot a una igualtat." Una altra manera de fer-se sentir és el teatre. Els trastorns mentals s'han explicat a través d'històries viscudes en primera persona pels mateixos actors. Tots formen part de la companyia Pallapupes. Una vegada acaba la funció, l'equip de televisió TEBvist, que emet per Internet, prepara les entrevistes que per al programa del mes que ve. SANDRA LLAMAS, presentadora de TEBVist "Hem vingut a entrevitar la gent amb el nostre grup del TEBVist." L'art impossible és un festival d'arts escèniques i plàstiques i hi participen persones amb i sense discapacitat. Aquesta és la primera edició però l'objectiu és tornar a repetir l'experiència. IRMA ROGNONI, regidora de Família, Infància i Discapacitats "Ens hem d'acostumar a treballar més amb asquest nou paradigma de l'accessibilitat universal. I per tant, tots ho podem fer tot i junts. Com avui que no importa si tens discapacitat o no, avui gaudim de les arts." Un dels grans trets d'aquest festival és la participació de tothom qui s'hi apropi durant tot el dia. A més, a la tarda també hi haurà un espectacle de dansa, recitals de poesia i un taller de percussió.

La jornada ha començat amb l’obra de teatre ‘Ella’ de la companyia Pallapupas. Una obra en què s’expliquen experiències personals que han viscut els actors i les actrius, i que vol posar sobre la taula les conseqüències dels trastorns mentals.

“Per sobre de tot volem lluitar contra l’estigma social, fer evident que la línia entre tenir un trastorn o no és molt fina”, asseguren des de l’organització. Els actors expliquen al públic que s’ha aplegat a l’auditori del Mercat de les Flors que “són històries de veritat i que mereixen ser escoltades”.

El vestíbul de l’edifici s’ha convertit per un dia en un espai d’exposició d’obres plàstiques i de fotografia, de persones que tenen alguna discapacitat i han trobat en l’art la manera d’expressar els seus sentiments. La pintura i els pinzells també han arribat a la plaça de Margarida Xirgu, on durant tot el matí s’han fet tres grans pintures murals amb la col·laboració de desenes de persones.

L’entrada al festival L’Art Impossible és gratuïta i està oberta a tothom que s’hi apropi. Les activitats s’allarguen durant tot el dia, i inclouen rondallaires, un concert de jazz i una xerrada amb els músics, així com un espectacle de dansa i un taller de percussió.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, i la regidora de Família i Discapacitat, Irma Rognoni, han felicitat els organitzadors de l’esdeveniment, i esperen que aquesta primera edició del festival es repeteixi cada dos anys.