En el cas del Paral·lel, els principals treballs es concentren ara a la part baixa de l'avinguda, a l'altura del carrer Nou de la Rambla. Aquí s'està enllestint ara mateix un dels últims trams del carril bici. Amb bona part de l'avinguda ja a punt, s'ultimen detalls com la col·locació de separadors entre cotxes i bicicletes, que ara circularan pel centre de la calçada. I a la Diagonal els treballs més intensos els trobem ara mateix en el tram entre Balmes i la rambla de Catalunya. Aquí encara resten panots per col·locar i no s'hi han plantat les zones verdes. Al Paral·lel també s'hi està acabant d'instal·lar el nou enllument, que millora l'estalvi i proporciona cobertura Wi-Fi. El que ja està totalment enllestit són les sis noves placetes a les confluències amb els carrers de l'Eixample. Al tram de la Diagonal a tocar de la plaça de Francesc Macià ja s'hi pot veure el seu aspecte definitiu: Voreres amples, enllumenat intel·ligent i carril bici segregat. El tram de carril bici més proper a la plaça de les Drassanes i la pavimentació d'aquest mateix tram són les obres que queden pendents al Paral·lel i que es faran imminentment. Demà mateix començaran les tasques de pavimentació de l'avinguda Diagonal. Es repartiran en els tres propers caps de setmana. Aquest dissabte serà el torn de les cruïlles dels carrers de Muntaner i d'Aribau i diumenge de les de Calvet, Casanova i Villarroel. En aquestes interseccions s'hi tallarà el trànsit. Tampoc no es podrà circular pel lateral muntanya de la Digonal.

Amb bona part de l’avinguda gairebé enllestida, els treballs al Paral·lel es concentren a la part baixa, a l’altura del carrer Nou de la Rambla. S’hi estan acabant de col·locar els separadors del carril de bicicletes, que a partir d’ara circularan pel centre de la calçada. També s’ultimen detalls del nou enllumenat, més eficient i que proporciona cobertura Wi-Fi. El que ja té l’aspecte pràcticament definitiu són les sis noves placetes a les confluències amb els carrers de l’Eixample. Les úniques obres que queden pendents són les de l’últim tram del carril bici, entre el carrer de les Cabanes i la plaça de les Drassanes, que també s’haurà de pavimentar pròximament.

Talls de trànsit a la Diagonal

Durant els pròxims tres caps de setmana, les obres de reforma de la Diagonal se centraran en la pavimentació de diverses cruïlles. Aquest dissabte s’asfaltaran les confluències dels carrers de Muntaner i d’Aribau amb l’avinguda. Caldrà, doncs, tallar el trànsit en aquests carrers, així com al lateral i el carril bus del costat muntanya de la Diagonal, entre la via Augusta i el carrer de Villarroel, i entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Muntaner al costar mar. A més, quedarà afectada la línia 64 de bus, que s’haurà de desviar i se n’anul·laran tres parades.

Diumenge arribarà el torn de les cruïlles dels carrers de Calvet, de Villarroel i de Casanova. En aquest cas, es restringirà la circulació per aquestes vies, i també pel lateral i el carril bus de l’avinguda Diagonal entre els carrers d’Aribau i la plaça de Francesc Macià al costat muntanya, i des d’aquesta plaça fins al carrer de Muntaner al costat mar. Es desviaran, per tant, les línies 14 i 68 del bus durant el matí. A partir de les 14 h, quedaran afectades les línies 14, 27, 32, 63, 67 i 68.

El cap de setmana del 28 de febrer i l’1 de març, les afectacions seran més importants, ja que afectaran el tronc central de la via.