Fer figures religioses a través de la dansa i la interpretació col·lectiva. Una tradició gairebé perduda a Barcelona... però aquestes quinze persones han tornat a fer moixigangues a la ciutat, amb un objectiu. PERE ROVIRA, president de la Moixiganga de Barcelona "Conservar les tradicions. Des de fa més de 300 anys estan establertes les moixigangues a Catalunya. La més antiga és la de Vilafranca i actualment hi ha nou muixigangues al país." JAUME ORTÍ, cap de colla de la Moixiganga de Barcelona "Hi ha nervis, normal. Tenim un any, encara som una mica novells en alguns aspectes però en general estic molt satisfet de com ha anat l'actuació." Just després de la seva actuació, ha arribat el torn del foc, amb un correfoc exclusivament fet per nens. Gerard Llobet i Pau Heras "No em fa por perquè sé que estic ben protegit i sé que no em passarà res. No, perquè la massa ha d'anar ben amunt i si la tens ben amunt no et passarà res." "Per a nosaltres és una festa molt completa perquè a més a més som castellers i la vivim molt intensament. És una festa grossa per a nosaltres." "El correfoc ha començat a la Rambla i ha anat pel carrer de Ferran fins la plaça de Sant Jaume. Un cop aquí la vintena llarga de colles que hi participen faran una encesa conjunta." Tot plegat, per acabar una jornada de Santa Eulàlia, que aquest matí ha deixat una cercavila de gegantons formada per 45 escoles de Barcelona i rodalia. Per aquells que encara s'hagin quedat amb ganes de gresca, la festa major d'hivern continuarà demà plena d'activitats tradicionals.

La cultura popular i la tradició continuen sent els protagonistes de la Festa de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat. La jornada d’aquest dissabte a la tarda s’ha iniciat amb la VIII Ballada i Cercavila de Gegantons, amb la presència de la gegantona Laia i en Perot lo Lladre.

Sobre l’escenari de la plaça de Sant Jaume l’Esbart de Santa Eulàlia i l’Esbart Català de Dansaires han ballat acompanyats de la formació de música tradicional El Grupet, mentre que la Moixiganga de Barcelona hi ha arribat després d’actuar també a la Catedral i fer un recorregut per diversos carrers de Ciutat Vella.

Els tabalers de les colles de Diables i Bestiaris del Foc han escampat el ritme de la festa pels carrers del Gòtic i han estat el preludi del Correfoc dels petits diables, que ha omplert de foc i guspires el centre de la ciutat.