SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "El consell de ciutat, la federació de veïns volien que tiréssim endavant aquest audència pública. Ens ha semblat bé tirar-ho endavant i obrir a la ciutadania el procés de reflexió. Farem aquesta audiència em sembla que és el 24."

Tots els ciutadans que ho desitgin podran opinar, discutir i debatre davant dels responsables polítics de la ciutat sobre el model de turisme que impera a Barcelona. L’alcalde, Xavier Trias, ha decidit convocar el 24 de febrer una audiència pública -un format poc habitual- per posar les bases de l’estratègia turística que s’ha de seguir a partir d’ara. Un debat, de ben segur, encapçalat per les darreres protestes atiades per la massificació turística sobretot als barris de la Barceloneta i la Sagrada Família.

Aquest mateix divendres s’ha produït la primera reunió de l’anomenat Pacte local pel turisme responsable i sostenible, una mesa amb representants d’hotels, apartaments, sindicats, escoles i veïns, que pretén posar les bases per al Pla estratègic de turisme per als propers cinc anys. Segons la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, “aquesta primera jornada ha estat destinada a establir les tendències i diagnòstic del turisme a la ciutat”, i hi han participat 121 persones. En els propers mesos, diu Recasens, està previst fer dues reunions més.