‘El niño’, de Daniel Monzón, és la pel·lícula més nominada de la setena edició dels Premis Gaudí. El film, que narra la història de dos joves que s’endinsen en el món del narcotràfic, opta a 15 estatuetes i a gairebé tots els premis principals: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió i millor protagonista masculí, en aquest cas, per partida doble, ja que han estat nominats tant Jesús Castro, “el niño”, com Lluís Tosar, el policia que el persegueix.

Competiran, per tant, amb David Verdaguer i Àlex Brendemül, protagonista de ‘Stella cadente’. Brendemühl encarna la controvertida figura d’Amadeu de Savoia, rei d’Espanya durant dos anys escassos, a finals de segle XIX. El film, a més, aspira a guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula i al de millor actriu protagonista, Bárbara Lennie, que competirà amb Ingrid García-Jonsson, Natàlia Tena i Aina Clotet.

La tercera en nombre de nominacions és ‘[REC 4]: Apocalipsis’, que competirà en nou categories, la majoria tècniques, però també a la de millor pel·lícula en llengua no catalana.

‘Rastres de sàndal’ bé podria ser una de les grans triomfadores de la nit. Aspira a vuit guardons, entre els quals el de millor pel·lícula. Les mateixes nominacions que ‘10,000 km’, en què Carlos Marqués-Marcet opta a l’estatueta de millor director. Se les haurà, per tant, amb directors de la categoria de Lluís Miñarro, Daniel Monzón i Jaime Rosales, nominat per la seva feina a ‘Hermosa juventud’.

Caldrà estar atents, també, a ‘Born’ i ‘L’altra frontera’, amb quatre i tres nominacions respectivament. Totes dues opten al premi gros de la nit, el de millor pel·lícula.

L’únic premi del qual ja hi ha guanyador assegurat és, com sempre, el del Gaudí d’Honor. Aquest 2015 l’Acadèmia ha decidit premiar la trajectòria del director Ventura Pons.