Ahir, durant l’últim dia de portes obertes, van visitar el museu 9.018 persones. Avui l’entrada també ha estat gratuïta, com a tots els museus coincidint amb el primer diumenge del mes. És per això que molts visitants han volgut veure el museu aprofitant que encara no s’ha de pagar. “Hem vingut perquè encara no l’hem vist, és gratis i diferent”, explica l’Anna Gràcia. La cua era de 40 minuts, menys de la meitat que el cap de setmana passat. “Sabíem que encara era gratis i com que els altres museus de Barcelona ja els hem vist, hem volgut visitar aquest“, explica una assistent. “Des que el van inaugurar ho teníem pendent a l’agenda“, ens diu un pare de família.

La novetat i la temàtica del museu és el que atreu tants visitants. A la primera planta, a la gent li agrada veure objectes quotidians: “Vaig trobar que era divertit perquè el que hi ha exposat són coses del dia a dia, com una grapadora”, explica Olga Faras. A d’altres els agrada més la segona planta, plena d’antiguitats. “Moltes coses em recorden a la meva època”, explica Roser Cucurull, que ha vingut amb un grup de gent gran. Alguns també es decanten per veure com ha evolucionat la silueta femenina i la moda des de 1550 fins a 2010, a l’exposició que hi ha instal·lada a la tercera planta. I els més moderns aposten per l’últim pis, el del disseny gràfic.

Entre els visitants també hi ha professionals del disseny que s’hi acosten encuriosits. “Vaig estudiar Belles Arts i estava molt interessada a veure el museu i recordar la universitat”, explica la Natàlia, una visitant. “Sóc tatuador i m’encanta l’art modern, per això he vingut”, explica el Manu.

El Museu del Disseny també agrada als més petits perquè “no és un museu avorrit per a ells”, explica una mare. Molta gent ha aprofitat que és diumenge per venir en família. “Al petit l’hem hagut de tibar una mica perquè la idea de museu no el convencia gaire, però ara s’ho està passant molt bé”, explica Carme Martínez.

Més de 150.000 espectadors han visitat el Museu del Disseny de Barcelona des que va obrir el 13 de desembre de 2014 de manera gratuïta. Dilluns el museu tanca i, a partir de dimarts, l’entrada costarà cinc euros i serà vàlida per dos dies. Llavors es veurà si es consolida l’èxit d’aquest primer període de portes obertes.