Ja fa uns anys que la dansa en barra o també coneguda com a pole dance va abandonar els clubs de striptease dels noranta del Canadà i els Estats Units, on va néixer, i s'ha convertit en un esport de totes totes. Però, com ens acostuma a passar a tots, el passat acaba trucant a la porta. MARIA CONTRERAS fundadora de Pole Dance Factory "Sí que hi ha un prejudici que volem eliminar però a la mateixa hora, em sembla que donem un entorn segur per la dona perquè pugui expressar la seva sensualitat. Independement de si es balla amb sensualitat o no és un esport." Practiquem el dance pole. Tots aquests alumnes fa un any que el practiquen, però ens asseguren que en un mes ja podem adquirir certa seguretat damunt de la barra. El pole ens fa utilitzar totes les parts del cos i, per tant, és un exercici molt complet que ha anat guanyant cada cop més adeptes, fins al punt que ha passat a convertir-se en una disciplina de moda. ALENKA MIGHETTI professora de 'Pole Dance' "El pole dance es una actividad muy completa porque trabaja la fuerza de todo el cuerpo, com es una actividad aerea cuando estamos en el aire tenemos que usar todos los musculos sobretodo abdominales, espalda y brazos, así que es la mejor manera de ponerse en forma y además es divertido." Segons els estudiants de pole dance, a banda de ser una disciplina profitosa físicament, també els ofereix altres avantatges. ARACELI TORRES alumne "Va començar com esport per posar-me en forma, sentir-me una miqueta més guapa. Sobretot m'aporta que em sento molt millor amb mi mateixa des que faig aquest esport a nivell físic estic molt més forta, molt més activa en tots els sentits i la veritat es que estic molt contenta d'haver començat aquest esport." Deixant de banda les polèmiques de si el pole dance perpetua o no l'estereotip de la dona objecte, la disciplina sembla que està aquí per quedar-se i podria, fins i tot, convertir-se en disciplina olímpica. Us ho ha explicat des de la plaça de les Dones del 36, Marc Bermejo.

Els qui practiquen el pole dance asseguren que només calen algunes setmanes per adquirir seguretat a dalt la barra on es balla. El fet que es jugui constantment contra la gravetat fa que sigui necessari fer servir molts músculs, i per tant, s’acabi realitzant un exercici físic molt important.

Fora del context en el qual es va crear, la dansa en barra s’ha guanyat la qualificació d’esport, i fins i tot aspira a convertir-se en una disciplina olímpica.