"Bon dia a tots. Avui parlarem de les discontinuïtats i els límits" És una classe de matemàtiques de l'Institut Frederic Mistral. Ella és la Natalie, una estudiant nord-americana de 19 anys del prestigiós Institut Tecnològic de Massachusetts, a Boston. Aquest estiu treballarà per a Google i ha vingut durant tres setmanes a fer classes a alumnes catalans. NATALIE LOU, estudiant del MIT "Volia experimentar la cultura, l'esperit de Barcelona i perquè volia provar les meves habilitats ensenyant i compartir la meva passió per la ciència i les matemàtiques amb altres estudiants del món." I la resposta dels alumnes no pot ser més positiva. ALEX MASSÓ, estudiant de batxillerat tecnològic "El somni de qualsevol persona de tecnològic és arribar a aquesta universitat que és considerada com la millor del món." PAULA TIQUES, estudiant batxillerat científic "Ens ha ensenyat que si t'esforces pots aspirar a anar una universitat molt important i tenir un molt bon futur com ella." Ells no són els únics que han après coses. Durant les tres setmanes que ha viscut a Barcelona, la Natalie s'ha allotjat amb una de les professores de l'institut, una bona oportunitat per intercanviar inquietuts científiques. MONTSERRAT SOLÉ, prof. de ciències de l'Escola Frederic Mistral "L'experiència ha estat bona. Com que la Natalie és una alumna que també és de la branca científica ha anat molt bé perquè hem pogut parlar, a banda d'altres coses, de temes de treball." La Natalie és una de les sis alumnes d'intercanvi que durant aquest mes de gener han conviscut amb famílies barcelonines.

Els estudiants dequatre centres educatius de la capital catalana (Escola Virolai, Pare Manyanet, Frederic Mistral i Jesús, Maria i Josep) han gaudit de l’intercanvi de coneixements amb l’Institut Tecnològic de Massachussets, de Boston, gràcies a la iniciativa de la Fundació Catalunya – La Pedrera. El projecte, en el qual han participat també el centre Maristes de Champagnat (Badalona) i l’Institut Francesc Macià (Cornellà), tenia com a objectiu fomentar l’estudi de la ciència per part dels joves catalans.

Després d’una selecció d’entre 80 aspirants que ho havien sol·licitat, sis alumnes nord-americans avantatjats han fet de professors improvisats. Durant la seva estança a Barcelona, durant el mes de gener, també han fet un gran intercanvi cultural mentre s’han allotjat a les cases dels alumnes i dels docents catalans.