Té l'aparença d'un joc però aquests alumnes s'estan formant en matèries escolars com les matemàtiques o l'anglès. A l'acadèmia Edukative han dissenyat un sistema d'aprenentatge basat en la robòtica. CARMEN GARCIA, directora d'Edukative "I desenvolupem el nostre projecte a partir de descobrir que aquestes eines. En concret, descobrim les eines que Lego té de robòtica, s'estan treballant fora d'Espanya i estan molt integrades en àmbit educatiu." Ofereixen classes per a nens i joves de tres a 16 anys. Amb els més petits, el joc és el pretext per familiaritzar-los amb una llengua nova. Els més grans, en canvi, desenvolupen petits projectes d'enginyeria. MARIO VALERO, alumne "Al col·legi has de fer unes quantes sumes i anotar un problema. Però aquí, després, ho pots endollar al robot i, a sobre, ho fas a l'ordinador. Et diverteixes molt més." CLARA PRATS, alumna "Que ho construeixes tu i pots fer servir les instruccions o no. Fas servir la teva creativitat i la teva imaginació." La Carmen ha obert l'acadèmia al barri del Clot després de donar forma al projecte durant un any. El procés va començar quan, precisament, el seu marit es va comprar un Lego i va descobrir el potencial d'aquest joc com a eina pedagògica.

Els exercicis varien en funció de la franja d’edat en què es troben. Els alumnes més petits aprofiten el joc amb Lego per fer una aproximació a la llengua anglesa, mentre que a partir dels vuit anys comencen a desenvolupar els primers projectes d’enginyeria. Tot, combinat amb el foment del treball en equip i potenciant la creativitat dels alumnes.

El sistema d’aprenentatge d’Edukative és propi, l’ha desenvolupat la Carmen, la directora del centre, en col·laboració amb el seu marit. Per fer-lo s’ha inspirat en l’ús que es fa dels Lego com a instruments formatius en països com el Japó i els Estats Units, que tenen la robòtica més integrada en el sistema educatiu.