És FKA twigs, una de les joves artistes destacades que s'incorpora a la programació del Sónar 2015. Ella, al costat d'altres com Arca o Skrillex, volen convertir-se en la gran aposta d'aquesta edició. Es posa l'accent així en una nova manera de crear, compondre i acostar-se al públic, més ràpida i explosiva gràcies a les xarxes socials. ENRIC PALAU, codirector del festival Sónar "Són artistes que tenen vint-i-pocs anys amb una carrera molt curta però que ha tingut una explosió pròpia dels nostres dies. Fan una mñusica molt interessant. Molts d'ells són autodidactes, treballen amb tecnologia." En aquests moments el Sónar ja té el 80% de la programació musical tancada. Un cartell en què també guanya pes el pop electrònic amb actuacions de, per exemple, Róisín Murphy o Duran Duran, que tocaran per primera vegada al festival. ENRIC PALAU, codirector del festival Sonar "És important recuperar referents. I té tot el sentit del mó portar gent que va obrir camí, gent que va fer coses que ningú havia fet mai, encara que sigui fa més de vint anys, perquè segueixen sent un referent." referents l'electrònica global actual com Flying Lotus i el seu jazz còsmic. En la música de ball destaca la figura de Jamie XX. I tot plegat, amb el reclam del nou xou de the Chemical Brothers, que torna un cop més al Sónar. El que queden pendents de concretar són diversos artistes locals en espera, diuen els responsables del Sónar, que acabin els projectes que estan desenvolupant.

L’organització del festival ha anunciat fins a un total de 38 noms que actuaran en el Sónar 2015, que es farà entre el 18 i el 20 de juny. L’artista de pop britànica FKA Twigs serà una de les estrelles del certamen. La seva feina ja s’ha comparat amb la de  Tricky, un dels músics anglosaxons més famosos del trip-hop, i això que l’àlbum de debut de la jove ‘LP1’ es va llançar l’estiu passat.

Serà un Sónar de contrastos, amb l’experiència de la banda Duran Duran, que presentarà disc acabat d’estrenar, amb la col·laboració de Nile Rodgers i Mark Ronson. Els de Birminfham repassaran la seva trajectòria musical, que camina entre els estils del new wave i el funk, amb èxits com ‘Girls on film’, ‘Nototious’ i ‘The reflex’.

FKA Twigs

Die Antwoord oferirà un nou espectacle molt visual i també carregat de música després d’haver visitat el festival en altres ocasions. Flying Lotus, el productor musical, que treballa entre el hip-hop i el jazz oferirà, per la seva banda, un espectacle audiovisual en 3D. Arca, conegut com el productor de moda que està al darrere dels discos de Björk, Kanye Wes i FKA Twigs, ha preparat també un xou amb imatges, amb la col·laboració del videoartista Jesse Kanda. També s’ha confirmat el concert del nord-americà Skrillex, de qui es diu que és l’artista més carismàtic i popular de l’electrònica internacional. Una de les aparicions més esperades serà la de Roísín Murphy, que ha estat vuit anys en silenci, després de ‘Overpowered’. Ara tornarà als escenaris amb un treball que presentarà en el festival.

Flying Lotus

Fa uns mesos el Sónar va fer públic els caps de cartell d’aquesta edició, que seran The Chemical Brothers, que ja s’han convertit en un clàssic d’aquesta cita de música electrònica a la ciutat.