Són els assajos previs al concert a L'Auditori. Una jornada d'estrena i de nervis per a aquesta formació de jazz nascuda al cor de l'ESMUC i que conté el bo i millor de les aules. Els directors són els professors, hi ha exalumnes, alumnes de jazz de diferents cursos i també alguns de clàssica. El repte d'avui, reinterpretar un dels mestres del gènere, Keith Jarret. Malgrat la seva joventut la formació ja té altres plans després del concert d'avui. FRANCESC CAPELLA cap de departament de jazz Poder tocar a L'Auditori envoltat dels companys i sota els consells dels professors es una experiència impagable que es troba a l'arrel d'aquest ESMUC jazz project. IRENE REIG alumne de quart de l'ESMUC El millor per comprovar com està el planter del jazz català és sentir-los en ple concert.

Aquest dimarts s’ha estrenat l’Esmuc Jazz Project amb un concert gratuït a L’Auditori. Capitanejat per cinc professors, Francesc Capella, Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí i Lluís Vidal, el projecte vol que els alumnes aprofundeixin, gràcies al marc d’una banda estable, els camps de la creació, la recerca, la interpretació i la interrelació entre els departaments de l’escola.

Els cinc directors són els responsables d’anar oferint als alumnes nous repertoris com el del concert d’estrena, el del mestre Keith Jarret. Els alumnes reinterpretaran el músic estatunidenc i acabaran fent composicions totalment originals. El procés de selecció per acabar configurant aquesta “big band” ha estat llarg i molts han estat els cridats però molt pocs els escollits.

El proper full de ruta de la formació és l’enregistrament d’un disc al mateix Auditori, un concert a Granollers i altres aparicions a Girona o Lleida.