Tot ha començat amb una explosió al primer quarta del número 39 del carrer de la Font Honrada, al Poble-sec. Els veïns han sortit de l'edifici i ràpidament han arribat els bombers. El foc s'havia propagat per la part del darrere de l'edifici i havia afectat el segon pis. En un primer moment, s'ha pensat que l'explosió havia estat provocada per una fuita de gas butà, però aquesta hipòtesi s'ha acabat descartant i la causa encara no és clara. Els bombers han extingit les flames i els serveis mèdics han atès els ferits. Tres persones han estat traslladades a l'hospital, dues per inhalació de fum i una tercera perquè s'ha fracturar la cama en fugir del foc. Un cop revisat l'edifici, s'ha determinat que no ha patit danys estructurals i, per tant, els veïns han pogut tornar a casa seva. El veïns del pisos afectats per les flames s'han quedat a casa de veïns i familiars.

L’explosió, que molta gent a la zona ha pogut sentir, s’hauria produït al pis 1r 4a, que és el primer que ha cremat. Des d’aquest habitatge, el foc s’ha propagat al 2n 4a, que també ha resultat greument malmès per l’incendi. L’edifici té cinc plantes, que han estat desallotjades. Els bombers també han fet sortir els veïns dels blocs dels costats. Un cop sufocat l’incendi, tothom ha pogut tornar a casa seva excepte els veïns dels dos pisos cremats, que passaran la nit en cases d’amics i familiars.


[Foto: @RogerTR]

En un primer moment, atesa l’explosió que s’havia sentit, els Bombers de Barcelona donaven per fet que havia estat una bombona de butà. Però, un cop apagat el foc, quan han pogut accedir allà on s’ha originat, han vist que no hi havia restes de la bombona ni de gas. Llavors el llogater de l’habitatge ha confirmat que no tenia cap bombona de butà, així que ara la hipòtesi dels bombers és que l’explosió s’hagi pogut produir per un curtcircuit elèctric.


[Foto: @BCNSingular]

A la façana, la multitud de veïns que s’hi ha congregat han pogut veure una columna de fum negre. Però per la part del darrere de l’edifici, les flamarades eren també ben visibles. El carrer de la Font Honrada ha estat tallat per les set dotacions dels Bombers de Barcelona que hi han estat treballant, junt amb una desena d’ambulàncies i diverses unitats de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.