Carles Martí assumeix responsabilitats en unes declaracions que recull en exclusiva 'El Periódico'. L'exregidor de Ciutat Vella afirma que va ser ell qui va dir al llavors alcalde, Joan Clos, que l'objecte que va ferir l'agent de la Guàrdia Urbana era un test. Segons explica, la informació la hi va donar, minuts abans, un tècnic de l'Ajuntament, però no recorda qui. Amb aquestes declaracions, l'exregidor tanca files també amb la versió dels fets de la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament i diu que NO existeix cap informe oficial que parli sobre un test llançat des de l'interior de la casa. Un punt crucial perquè forma part de l'estratègia de la defensa dels condemnats, que diu que el veritable agressor de l'urbà es trobava dins de l'edifici i no al carrer, on es van fer les detencions. Aquesta és també la hipòtesi que defensa el documental 'Ciutat morta', en què es diu que hi ha un testimoni que assegura que coneix qui, suposadament, va llançar el test. Els responsables del documental expliquen que, finalment, no el van incloure en el muntatge perquè podia generar confusió, ja que apareixia amb la cara tapada, la veu distorsionada i sense identificar-se amb el seu nom. Ara, però, diuen que volen posar totes les cartes sobre la taula. XAPO ORTEGA, codirector de 'Ciutat morta' "Se'ns posa a nosaltres com si haguéssim d'aportar noves proves quan l'únic que fem... Creiem que la justícia és la que ha d'actuar d'ofici." Del contingut de la declaració, se'n sap poc. Segons sembla, però, el testimoni no va veure com llançaven el test. El que diu és que coneix la persona que ho va fer perquè li ho va explicar.

Carles Martí ha explicat que va informar Clos sobre el test quan, el dia següent de l’incident, alguns periodistes van demanar explicacions a l’alcalde durant un acte. L’exregidor de Ciutat Vella explica que va demanar la informació a un dels tècnics que eren a l’acte —tot i que no recorda qui era— i aquest va explicar-li que s’havia ferit un agent amb un test. Després, Martí va informar-ne Clos, que ho va traslladar als periodistes.

El gerent de Seguretat de l’Ajuntament, Joan Delort, també va explicar dimecres que “no existeix ni ha existit mai” cap informe en què es digui que l’agent va ser ferit pel llançament d’un test des de l’edifici on se celebrava la festa.

La Comissió de Seguretat i Mobilitat demana posar llum sobre el cas

El govern municipal ha aprovat el prec d’Unitat per Barcelona que demanava impulsar la reobertura del 4-F. En la intervenció feta, el regidor d’UpB Joan Laporta ha exposat els “aspectes dubtosos” del cas, com les discrepàncies entre les declaracions d’agents de la Guàrdia Urbana i forenses, el suposat testimoni dels fets i la baixa per incapacitat atorgada a dos policies condemnats per tortures en un altre cas.

El tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha recordat que el consistori va decidir, amb el suport dels grups municipals, enviar el documental ‘Ciutat morta’ a la fiscalia perquè determini si conté proves. Forn ha agraït “l’acord entre tots els grups” i ha expressat que la Guàrdia Urbana és “la primera interessada” a resoldre “si les coses s’han fet bé”.