EVA LÁZARO, responsable de l'equip educatiu de Teb: "Creu que Barcelona té un bon model d'integració dels immigrants?" "Crec que de cara al paper té un bon model d'integració amb els immigrants, però el que creiem és que falta aterrar-ho a la realitat. Quan parlem de cohesió, i quan parlem de convivència, i una mica de potencial de què ens uneix o no de què ens separa, ho hem de fer de veritat. El que no pot passar és que un barri del Raval, pel fet de ser d'origen pakistanès o marroquí, et parin pel carrer. El model està molt bé, però en el dia a dia, també l'hem de posar en pràctica. Al que et referies abans dels guetos, sí que és veritat que de vegades presumim d'un model d'integració, però torno a dir que a la realitat a vegades no tenen els mateixos drets, o no se'ls tracta d'igual manera. Quan tu tot això, fa temps que et sents ciutadà d'un lloc, però aquest lloc no et tracta com un ciutadà de primera, poden passar coses com les que van passar fa uns anys a París i aquí hem de vigilar molt això també." "I les retallades l'ha empobrit (el barri del Raval)?" "L'ha empobrit moltíssim i els col·lectius més desfavorables els ha deixat en una situació molt més greu. El tema de les beques menjador, el tema de l'educació, que hagin d'anar a estudiar fora del barri perquè han tancat molts graus mitjans, i per un xaval que ja té problemes d'estudis en un barri com el Raval, que t'ho posin una mica més complicat no hi ajuda gaire. I hem de pensar que l'educació és una cosa que l'hem de potenciar si volem millorar el futur."

Eva Lázaro ha afirmat que Barcelona “té un bon model d’integració amb els immigrants” però que “falta” posar-lo en pràctica: “Crec que de cara al paper té un bon model d’integració amb els immigrants, però el que creiem és que falta aterrar-ho a la realitat”. L’Associació per a Joves Teb, que va rebre el Premi d’Educació en Lleure, i recentment el Premi Consell d’Immigració, fa més de 20 anys que treballa al barri del Raval amb la integració, sobretot dels joves immigrants. Des de l’associació es valora molt positivament la feina que han fet ens els darrers anys, en què “s’ha crescut moltíssim en projectes, en joves i gent implicada”. L’entitat s’ocupa de projectes educatius, el més destacat dels quals és un sobre música en què els nois s’ocupen de fer cançons: en trien la temàtica, escriuen la cançó i graven el videoclip.

Segons Eva Lázaro, les retallades causades per la crisi econòmica han “empobrit” el barri del Raval i les persones més vulnerables “han quedat en una situació més greu”.