VALENTÍ OVIEDO, gerent de L'Auditori "Projectes com aquests que són tan icònics, tan reconeguts, com pot ser 'El Senyor dels Anells', que porten tanta cua de gent al darrere i tan fenomen fan al darrere, ens semblava una bona oportunitat per apropar la música simfònica a gent que no s'hi apropava. I aquesta, sens dubte és la voluntat de L'Auditori i de l'Orquestra Simfònica de Barcelona."

Els concerts d’aquest cap de setmana són els primers del cicle OBC de Pel·lícula. N’hi haurà dos més. Al febrer, l’OBC interpretarà una barreja de bandes sonores de pel·lícules de Pixar i, al juliol, posaran música a la projecció de la pel·lícula ‘The Artist’. Segons la solista Clara Sanabras, que ha posat veu a les harmonioses melodies dels elfs en l’espectacle d’aquest dissabte, “la complexitat d’aquest tipus de concerts rau, sobretot, en la sincronització de la música amb la projecció”. Per facilitar les coses, els membres de l’orquestra disposen, a més de les partitures, d’una tauleta on poden seguir el decurs de la pel·lícula.

Acostar la música simfònica a un públic poc habitual

Projectes com aquest d’interpretar en directe ‘El Senyor dels Anells’, una pel·lícula que porta tanta cua de gent al darrere i tan fenomen fan, són una bona oportunitat per acostar la música simfònica a gent que normalment no s’hi interessaria. Aquesta és la voluntat de L’Auditori i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona, segons explica Valentí Oviedo, gerent de L’Auditori. Assegura que és un full de ruta que tindrà continuïtat perquè “és un deure que una orquestra i un equipament que són de tothom diversifiquin la seva oferta” perquè pugui captar l’interès de com més gent millor.