Tot pedalant pel Priorat a el Lluís i l'Albert se'ls va passar una idea pel cap "Us imagineu passar per tots els pobles de Catalunya? Ningú no va pensar que seria possible això. I mira aquí estem." Aquí estan, començant aquest diumenge un projecte ambiciós, que els portarà a recórrer, dalt les seves bicis, els 947 municipis del país, en un any. Faran, aproximadament, una comarca cada cap de setmana i un total de 8.000 quilòmetres. Així preparaven la d'avui, la primera de totes i, també, la més senzilla: el Barcelonès. "Això són 33,34 quilòmetres com a molt." 34 quilòmetres que passen per l'Hospitalet, Barcelona, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. De moment, comencen sols. Ara bé, a través d'aquest web, avisaran de les properes rutes perquè qui ho vulgui s'hi pugui sumar. "La gent que ens vulgui acompanyar és a dir: 'Oh, vénen al Berguedà! Doncs mira jo sóc de Berga, baixo, m'apunto i vinc a pedalar amb vosaltres'. Nosaltres encantadíssims, és una aventura que volem compartir com amb més gent millor." "Que ens acompanya algú que no coneixem? Fantàstic. Així fem amics i pedalem amb d'altra gent. Clar, un Forrest Gump seria increïble." Quan diu fer un Forrest Gump, es refereix, concretament a aquesta escena. Qui sap si seran ells els que en protagonitzaran d'aquí a un any, una de similar.

La idea, que l’Albert i el Lluís han batejat com a ‘Catalunya 947’, va néixer un dia que s’entrenaven pel Priorat, la seva comarca. De cop i volta es van preguntar: “Us imagineu passar per tots els pobles de Catalunya?”. Aquesta suggerència arriscada va anar prenent forma fins arribar al dia d’avui.

El repte ja ha començat i no pensen defallir fins aconseguir-lo. De fet, pensen compartir el seus progressos a les xarxes socials i un blog que han obert per a l’ocasió. Al web hi publicaran setmanalment el punt i hora d’inici de cada etapa perquè, qui ho vulgui, pugui sumar-se a l’aventura. Ara bé, recorden que no són professionals i que la seva intenció és gaudir dels recorreguts i no “deixar’s-hi les cames”. Els que s’hi sumin, per tant, haurien de tenir-ho clar.