Divendres Phenomena Experience va inaugurar la que serà definitivament casa seva a l’antic cinema Nàpols, situat al número 168 del carrer de Sant Antoni Maria Claret.

“Es tracta d’una obertura d’un cinema diferent i crec que té un marge d’adaptació. Però la meva valoració d’aquest primer cap de setmana és molt i molt bona per l’elevada assistència“, explica el cineasta Nacho Cerdà, fundador del projecte.

Phenomena Experience és un projecte que va néixer el 2010 com a iniciativa per tornar a les tardes de cinema dels anys 80 i 90, en què anar al cinema era un espectacle. Durant aquests quatre anys, Phenomena ha exhibit prop de 200 films a diferents sales de Barcelona, fins que finalment s’han instal·lat al cinema Nàpols.

Per commemorar aquests quatre anys han llançat la campanya “Phenomena: Any Zero”, que és la projecció d’aquesta cinquantena de pel·lícules que s’exhibiran fins a l’11 de gener. A partir d’aleshores la companyia apostarà per una nova línia de programació: “És el prinicipi d’una nova etapa”, explica Cerdà.

A més, Phenomena s’ha instal·lat en una sala històrica del barri de la Sagrada Família, construïda el 1962. El cineasta comenta que la reacció per part dels veïns ha estat “magnífica”, sobretot perquè la gent gran es quedava sorpresa de la transformació que s’ha fet a l’antic cinema Nàpols.

Una aposta pel cinema de pantalla gran

“Més que valentia és una bogeria haver llançat d’aquesta manera un projecte independent, però esperem que la gent respongui positivament“, explica el director.

Fans de Phenomena i veïns curiosos s’han apropat al cinema aquest primer cap de setmana per veure una de les 10 sessions que s’hi han projectat. “Fa diversos anys que els seguim perquè m’encanten aquestes pel·lícules”, explica Carlos Pulido, un assistent. “S’ha perdut molt aquest tipus de cinema amb les actuals multisales, considero que està genial tornar a les arrels“, explica Mireia Garcia, una altra assistent.

El preu de les pel·lícules és de sis euros per una sessió i nou euros per la doble. “Nosaltres el que volem és que l’experiència cinematogràfica aporti alguna cosa més que veure un film”, conclou Nacho Cerdà.