ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC "Reivindiquem la ciutat com el centre de la xarxa econòmica i social que avui en dia mou la societat. I també reivindiquem la ciutat com l'àmbit en el qual s'expressen millor els drets dels ciutadans."

La secció local d’Esquerra Republicana debat fins diumenge com ha de ser la Barcelona del futur en àmbits com la cultura, l’economia, les polítiques socials o l’urbanisme. En la primera sessió de les jornades, els ponents s’han centrat a parlar de la capitalitat d’una futura república catalana.

Alfred Bosch ha reivindicat recuperar els valors de la Barcelona republicana dels anys trenta i, per tant, apostar per una ciutat “més antimonàrquica, més lliure, més social, més igualitària i més laica”. Tal com va anunciar en l’acte de presentació com a alcaldable de la formació independentista, Bosch ha avançat que vol activar la participació ciutadana. Considera que la ciutat ha de “treure’s de sobre el tràngol” de la consulta de la Diagonal i fer tantes consultes com sigui possible.

En la seva intervenció, Jordi Martí ha demanat “construir la ciutat global”. L’exlíder socialista ha assegurat que s’hauria de recuperar “el maragallisme” i la manera “il·lustrada” de fer ciutat i ha subratllat que Barcelona necessita talent i creativitat: “Jo vull aquella Barcelona descarnada, gamberra, que posa en dubte el poder i és capaç d’imaginar projectes bèsties com el Pla Cerdà o els Jocs Olímpics del 92”. Sobre el debat nacional, Martí ha dit que el principal adversari de Barcelona no és l’estat espanyol, sinó “un mercat desbocat” i aquells que utilitzen el sòl com a recurs especulatiu. En una hipotètica independència de Catalunya, Martí demanaria per a Barcelona una millora de la Carta Municipal i revisar algunes qüestions del model de finançament de la ciutat, com ara els diners que la ciutat obté de la taxa turística.