El barceloní Jordi Serra i la seva família s’han encarregat de convertir l’immoble del número 9 del passeig de Colom en un hotel boutique de luxe. L’empresari, amb una gran trajectòria en el món de les noves tecnologies, ha invertit 13 milions d’euros per remodelar l’edifici que acull 30 habitacions, de les quals prop de la meitat tenen vistes al port de Barcelona. L’hotel disposa de dos restaurants, un que dirigeix el restaurador Marc Gascons, d’Els Tinars, amb una estrella Michelin; i un altre establiment ubicat a la terrassa. L’obra més important ja està feta -s’ha allargat dos anys- i ara només queden els detalls dels interiors per poder obrir l’establiment al gener. El preu de l’habitació costarà uns 350 euros de mitjana, tot i que s’ha promocionat una tarifa d’obertura a 150 euros.

Un vincle especial amb Picasso

Pablo Picasso va estudiar a l’escola de La Llotja i va establir el seu primer estudi a la ciutat a l’edifici convertit ara en hotel. Picasso, que entrava a l’estudi pel carrer de la Plata, 4, tenia la vista posterior de l’hotel que dóna al carrer de la Mercè. Es diu que en aquest estudi va fer molts esbossos de la seva etapa més acadèmica i obres costumistes com ‘La comunió’ i ‘Ciència i caritat’.

Esbós  de Picasso des del seu estudi (1897)

Fins fa uns anys l’edifici acollia un hostal i habitatges. La transformació en hotel de l’immoble, que fins a finals del segle XX va ser la seu d’una naviliera, s’ha fet amb una intervenció limitada que ha preservat els elements constructius i estilístics més significatius del classicisme romàntic. A la façana de l’edifici es poden veure elements basats en la terracota i revestiments originals de frescos i estucs.