Al Club Esportiu Vila Olímpica la victòria més celebrada és transmetre valors ètics als nens. Des de 2010 treballen per obtenir un segell de garantia ètica per a entitats esportives. JOAN LUCAS, president del CE Vila Olímpica "Que garanteix que un club tingui una cultura ètica en què tots els empleats, jugadors, directius, pares i mares signen un codi ètic que l'han d'acceptar, l'han de complir i l'han de fer complir. Això dóna com a resultat una reducció considerable dels incidents de violència a l'esport." L'entitat la van fundar fa 10 anys un grup de pares de la Vila Olímpica que volien que els seus fills practiquessin esport al barri. La primera secció que van crear va ser la de futbol, després la van seguir la d'escacs, bàsquet, curses i triatló. JOAN LUCAS, president del CE Vila Olímpica "Sempre que hi hagi un pare o una mare que tingui la capacitat organitzativa i el coneixement suficient per posar en marxa una secció esportiva ho podem fer." Ara intenten impulsar una secció de futbol sala, que se sumaria als més de 800 nens que integren les altres seccions. L'entitat ha crescut any rere any fomentant la pràctica de l'esport en un barri amb arrels olímpiques. En reconeixement a aquesta tasca se li ha atorgat la Medalla de Sant Martí en la categoria esportiva 2014. JOAN LUCAS, president del CE Vila Olímpica "És un reconeixement a tota la tasca que fan totes les entitats que es dediquen a l'esport de base. És treball social, treball de barri, fer teixit. I això és el que ens interessa, que els veïns i veïnes d'un districte puguin venir a un espai esportiu a fer barri." El proper mes de juny faran una gran festa per celebrar una dècada dedicada a promoure la pràctica esportiva amb valors.

L’any 2004 un grup de pares de la Vila Olímpica volia que els seus fills practiquessin esport però al barri no hi havia cap entitat per inscriure’ls-hi. La solució més ràpida hauria estat apuntar-los a algun altre club dels voltants, però en lloc de buscar solucions a fora van optar per crear-ne una ells mateixos. Van fundar el Club Esportiu Vila Olímpica amb una única secció, la de futbol, integrada per 40 nens. Després de 10 anys, aquesta entitat està fortament arrelada al barri i té més de 800 nens que s’integren en quatre seccions diferents.

El club fomenta la pràctica esportiva amb valors, ja que des de 2010 treballen per aconseguir un segell de garantia ètica per a entitats esportives. Això els ha portat a crear una comissió ètica que s’ha encarregat d’elaborar un codi ètic que han de firmar, complir i fer complir tota la comunitat vinculada al club, des dels treballadors fins als jugadors i els seus pares.