L'avinguda d'Icària mantindrà la imatge actual, però s'hi faran obres de manteniment i es crearà un carril bici segregat. És el que proposava l'opció C, la proposta guanyadora del procés participatiu per reformar l'avinguda. Fa tres setmanes l'Ajuntament va presentar quatre alternatives i les persones empadronades al barri en podien triar una. Han votat 838 veïns i el resultat final ha estat molt clar: més del 60% dels participants han triat aquesta opció. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Respecte al total de gent que viu al barri, és un total molt elevat. Per tant, aquí hi hagut una participació directa de la gent molt important, que no només ens diu que volen que no canviem la secció de l'avinguda d'Icària, sinó que ara ens posaran un reguitzell de deures a fer per millorar el barri." En la butlleta de participació també s'hi podien incloure suggeriments. Dos dels més recurrents han estat la millora de la il·luminació i la creació de zones verdes al passeig central. Els veïns ja hi han dit la seva i ara esperen que les peticions es facin realitat al més aviat possible. JOSEP DALMAU, AV Vila Olímpica "Entenem que potser no hi ha temps abans d'acabar la legislatura, però sí a engegar el procés perquè això es faci. Almenys ho demanem. Tinguem en compte que aquest procés per arreglar l'avinguda d'Icària porta tres legislatures, aquesta ho hem aconseguit. No esperarem a un altre perquè ens ho revoqui, almenys incidirem perquè això es faci." Els veïns insistiran en aquest sentit, però els treballs no començaran fins a la propera legislatura perquè, segons han explicat des de l'Ajuntament, ara no té un pressupost assignat.

D’entre les quatre propostes que hi havia sobre la taula, els veïns han optat per la més conservadora. L’opció guanyadora mantindrà el disseny original de l’avinguda d’Icària i en renovarà el paviment malmès i incorporarà un carril bici segregat. Així, es mantindran els dos sentits de circulació per a vehicles i l’afectació de les obres serà mínima.

L’opció C ha obtingut 533 dels 838 vots recollits entre el 24 de novembre i el 12 de desembre. L’han seguit l’opció A, amb 191, que optava per reubanitzar el tronc central i guanyar vorera, i les dues opcions B, amb 82 i 32 vots, que apostaven per ampliar una de les dues voreres.

El regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, ha recordat que el procés participatiu era vinculant i que, per tant, el projecte triat es durà a terme. La intenció és que les obres es puguin inciar en el proper mandat.

El president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, ha valorat molt positivament l’experiència del procés participatiu al barri. Giró assegura que el resultat guanyador no l’ha sorprès i s’ha mostrat satisfet perquè els veïns han enriquit l’opció C amb unes 200 aportacions. Algunes d’aquestes propostes són que el nou paviment sigui de rajoles en comptes d’asfalt, es millori la il·luminació de la pèrgola o que es renovi el mobiliari urbà. En les pròximes setmanes es tornaran a asseure amb el consistori per concretar el projecte.