Els comerciants volen tornar a apostar per les vendes de Nadal. En la campanya de l'any que ve podran obrir ininterrompudament durant un mes. Han acordat amb l'Ajuntament aprofitar vuit dels festius que estableix la Generalitat i afegir-hi dos diumenges més per afavorir les compres durant les festes. D'aquesta manera els botiguers podran treballar el 29 de novembre i els dies 6, 8, 13 i 20 de desembre. Es prioritza així el consum local i es deixa enrere l'estratègia que s'ha seguit aquest any d'obrir festius pensant en el consum dels turistes. SÒNIA RECASENS, tinenta alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "S'ha considerat que realment no hi ha hagut capacitat, no ha sigut bo per als comerços i no té cap sentit un any més tornar a fer una continuïtat." També ha ajudat a aquest canvi de criteri situacions com la d'aquest diumenge passat, quan les botigues de Barcelona no podien obrir, però sí ho van fer les d'altres municipis de l'àrea metropolitana. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya "Aquesta pèrdua que hem pogut tenir a la ciutat de Barcelona i que ha pogut guanyar l'entorn metropolità. Per això ara la coherència que hem fet d'intentar assentar-nos per Nadal i Reis, i ara tenim planificat els tempos per poder evitar aquestes situacions de discriminació." VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç¤W4 87 ]] C2.5 G 0 [[ "Entre tots s'han fet aportacions importants, i hem concentrat, tota la carn s'ha posat a la graella amb les dates de Nadal." També es millorarà la comunicació amb els ciutadans. L'Ajuntament s'ha compromès a fer una campanya per informar bé quins són els festius en què els comerços podran obrir.

Barcelona abandona la fórmula d’aquest any de vincular l’obertura dels comerços als grans esdeveniments turístics de la ciutat, com l’arribada de grans creuers o la celebració del Pride Barcelona. L’any vinent, el nou calendari d’obertura de les botigues estarà únicament vinculat al consum intern. Així han decidit aquest matí de forma consensuada els reponsables municipals i les associacions de comerciants de la ciutat.

L’Ajuntament ha triat el diumenge 29 de novembre (l’inici de la campanya de Nadal) i el 13 de desembre com a dies d’obertura comercial. Aquestes dues dates, d’elecció municipal, se sumen als vuit festius que marca la Generalitat i que són el 4 i 11 de gener, el 5 de juliol, el 12 d’octubre, l’1 de novembre i el 6, 8 i 20 de desembre.

Amb aquest llistat de festius, el calendari del Nadal de l’any vinent serà radicalment diferent al d’aquest 2014. Les botigues de la ciutat obriran durant un mes i un dia ininterrompudament, del 29 de novembre al 24 de desembre. A més, el desembre de 2015 els comerços tornaran a obrir tots els diumenges excepte un, el 27 de desembre. Tant Miquel Àngel Fraile, secretrari general de la Confederació del Comerç, com Vicenç Gasca, el president de la Fundació Barcelona Comerç, s’han mostrat satisfets amb l’acord al qual s’ha arribat amb el consistori. El mateix Gasca i també altres veus del sector del comerç havien criticat aquests últimes dies que el calendari d’aquest 2014 no permetés als comerços de la ciutat obrir els diumenges de desembre, com el dia 14 passat o el proper dia 28, mentre que sí que ho poden fer els altres municipis de l’àrea metropolitana.