Envoltats d’un fort desplegament policial, centenars de persones s’han aplegat a la plaça del Diamant a partir de les 19 h per mostrar la seva oposició a l’operació policial Pandora, que fins ara ha causat 11 detencions, la majoria a Barcelona. Els manifestants s’han mostrat preocupats per l’associació que s’ha fet entre anarquisme i terrorisme i consideren que l’operació és un atemptat contra la llibertat d’expressió, de drets i de garanties fonamentals.

Convocada a través de les xarxes socials, la manifestació s’ha traslladat en direcció a la Kasa de la Muntanya i després ha baixat per Torrent de les Flors. Sense tenir un itinerari tancat, la marxa s’ha dirigit cap al carrer de Còrsega – a prop de la seu de Convergència Democràtica de Catalunya – i passades les 21 h, han començat els aldarulls. Els manifestants han cremat contenidors al mig del carrer i han provocat desperfectes en comerços, un bar i també algunes oficines bancàries. Després d’aquest moment de tensió, la marxa – que comptava ara amb unes 500 persones – s’ha dispersat pels carrers de Gràcia i s’ha dissolt minuts abans de les 22 h a la plaça de la Revolució.

Una membre del moviment llibertari, Rosalia Molina, ha dit a BTV que aquesta actuació “és una aplicació de la llei mordassa per criminalitzar el moviment llibertari” i ha denunciat que “no pot ser que estiguin atacant els moviments anarquistes i les cases okupades, des d’on es lluita per fer una societat diferent”. Molina ha puntualitzat: “Van als ateneus llibertaris però no a la seu dels joves del PP, del PSC o de Convergència.”

També hi ha hagut mobilitzacions en altres punts de la ciutat, com Nou Barris o el Poble-sec. La primera, a la plaça d’Orfila, de Sant Andreu, ha aplegat unes 80 persones que porten cartells amb lemes “L’únic terrorista, l’estat capitalista” o “Solidaritat amb les detingudes”.