VICTÒRIA CIRLOT, coautora del llibre 'Barcelona gòtica' "És un llibre que fa un recorregut per les peces que ens semblen més importants d'aquesta, com dic, Barcelona oculta. Perquè si des d'un punt de vista arquitectònic és una Barcelona molt visible, des d'un punt de vista de moltes peces, doncs estan molt llunyanes aquestes peces, perquè les claus de volta no es veuen fàcilment, perquè hi ha relleus escultòrics que tampoc no es veuen. Això és centrar la mirada dels barcelonins, no només dels turistes. És per nosaltres també, ens hem oblidat de tot això que tenim al nostre abast"

A través de les imatges del fotògraf Pere Vivas i dels textos de Victòria Cirlot i Raimon Arola podrem descobrir llocs com el Palau Dalmases, els manuscrits de Santa Eulàlia de la Catedral de Barcelona o l’espasa del rei Pere el Conestable de Portugal. El volum, de 288 pàgines, també vol ensenyar espais de la ciutat que sí que es poden visitar amb l’objectiu d’apropar-ho als barcelonins.

Durant els segles XIV i XV a Barcelona es va promoure una creativitat intensa. Això va quedar plasmat en l’arquitectura, l’escultura i la pintura. Gràcies a això, el gòtic català, i en concret el barceloní, disposen d’una gran riquesa i originalitatAmb aquest llibre es vol mostrar els testimonis de l’art gòtic que encara es poden visitar a Barcelona i fer-ho comprensible a tothom a partir de l’anàlisi simbòlica.

Els autors de ‘Barcelona gòtica, el seu simbolisme‘ són la catedràtica de Filologia Romana i directora de l’Institut Universitari de Cultura a la UPF, Victòria Cirlot; el doctor en Història de l’Art, professor de la UB i director d’Arsgravis, Raimon Arola; i el fotògraf especialitzat en arquitectura i patrimoni, Pere Vivas.