JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "El que no podia ser és que es tanquessin exercicis pressupostaris amb superàvits milionaris quan hi havia necessitats com aquestes que acabem de descriure sense ser ateses. És per això que hem decidit destinar pràcticament la meitat de tots els milions d'euros que hem condicionat en aquest pressupost justament a tenir una ciutat més digna des del punt de vista social."

La renda infantil garantida té un pressupost assignat de 9,2 milions d’euros i preveu arribar a 7.500 infants de la ciutat menors de 16 anys que viuen per sota del llindar de la pobresa. Els socialistes han pactat amb el govern un import al mes de 100 euros per als infants que es podrà rebre a través d’una targeta moneder o similar. Els diners es podran destinar a alimentació, roba, material escolar o altres compres.

El pla de rescat social inclou també una dotació de 8,3 milions d’euros per fomentar l’ocupació. Dins d’aquesta partida s’ha previst un programa per formar 2.000 aturats de llarga durada a Barcelona Activa (4 M €).  També s’ha pactat un programa de xoc contra l’atur juvenil (2,3 M €) amb beques de formació professional per a 1.800 joves i bonificacions per pràctiques juvenils en empreses públiques i privades. Per últim, es destinaran dos milions per fomentar l’ocupació en l’àmbit de la rehabilitació d’edificis.

L’última pota del pla de rescat social és una partida de 2,5 milions d’euros per augmentar els recursos municipals destinats a combatre la pobresa energètica de famílies que no poden fer front a rebuts de serveis bàsics (llum, aigua, gas). S’estima que l’increment pactat entre PSC i CiU afavorirà unes 17.000 famílies l’any que ve. Les negociacions dels socialistes amb el govern municipal per facilitar l’aprovació del pressupost amb una abstenció culminen amb un pacte per crear 600 places d’escola bressol, un acord que completa la rebaixa de la T-10 anunciada la setmana passada.