L’espai que ocupava l’antic camp de futbol de Magòria ha passat a la història i, des d’aquest dimecres, s’hi ha instal·lat el nou centre d’atenció primària del barri. L’equipament, gestionat per l’Institut Català de la Salut, disposa de noves instal·lacions repartides en tres plantes, una millora de les condicions dels professionals sanitaris i, de retruc, de l’atenció dels usuaris.

El centre, que obre de 8 a 20 h, ofereix atenció sanitària en medicina familiar, infermeria, pediatria, odontologia i també treball social. A més, el primer semestre de 2015 es farà petita cirurgia i es disposarà d’ecògraf. La novetat és que els pacients, a més dels serveis de medicina de família, també podran rebre l’atenció de les especialitats al mateix centre.

Tot i així, l’equipament no disposa de servei d’urgències, tal com reclamaven els veïns, que s’hauran de traslladar al CAP Manso, el centre de referència i més proper, i obert les 24 hores al dia durant tota la setmana.

Obert l’any 1998, l’espai es va ampliar l’any 2006 en mòduls prefabricats. Des de llavors, els veïns van reclamar una remodelació que es va concretar el 2012 amb l’incici de les obres. Els treballs, fruit d’un conveni entre la Generalitat, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, han durat un any i mig i han costat cinc milions d’euros. El CAP uneix dos centres -el del carrer de Numància i el del carrer del Corral- i fusiona també dos equips que sumen 36 professionals. S’espera que el centre absorbeixi la demanda dels veïns de la Bordeta-Magòria, així com una petita zona de Sants i Hostafrancs, i una part dels que viuen a la Font de la Guatlla, a l’altra banda de la Gran Via.