Els moments amb les ratxes de vent més fortes han estat al llarg del matí i el migdia. Fins a dos quarts de cinc de la tarda els bombers han fet 75 actuacions. Una de les primeres ha estat a causa de la caiguda d'una palmera a l'avinguda Diagonal que ha obligat a tallar dos carrils de la via, i tot seguit al carrer de Balmes n'ha caigut una altra. On més ha colpit el vent és al Guinardó, amb fuetades de fins a 106 quilòmetres per hora. Així és com ha quedat un mur al carrer de Camil Oliveres, després que les ventades han fet cedir un arbre que fins i tot ha malmès el fanal de la vorera del davant. Protecció Civil ha ordenat el tancament preventiu de tots els parcs públics de la ciutat, per por de la caiguda de més arbres, tot i que alguns, com el Parc de la Ciutadella, aquesta tarda eren oberts. Al Parc Güell només dos accessos han quedat oberts, els del carrer d'Olot que donen accés a la zona monumental del parc, que s'ha pogut visitar tot el dia. Els pares i mares i els alumnes de l'Escola Baldiri i Reixach també han hagut d'usar aquests punts per arribar a l'escola." FRANCIS SANTALLA ALICIA ROMERO "A mi no m'han avisat, els pares hem hagut de fer tota la volta al parc perquè ens hem trobat accessos tallats." I els turistes també han hagut de voltar per trobar les úniques entrades obertes per visitar el parc. Al centre de la ciutat, els paradistes de la Fira de Santa Llúcia han hagut d'afanyar-se a tancar. Les fortes ratxes de vent han causat la caiguda de tres parades i han dos ferits lleus. DOLORS GARCIA, paradista "Fa molts anys que estic a la fira i mai no havia passat una cosa com aquesta, ha estat horrorós." De moment s'han assegurat les casetes per evitar més accidents. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Hi ha una filera de parades que no estan subjectes a res perquè no en tenen cap altra darrere, ara s'està mirant que es puguin subjectar bé per si les ventades continuen." A la platja el temporal de mar ha despertat la curiositat d'alguns i ha esguerrat el dia als pescadors. El vent també ha fet saltar part de la coberta del Poliesportiu Can Dragó. I el mateix ha succeït amb algunes plaques de la coberta de l'edifici del recinte del Fòrum que acull el Museu Blau, i que s'ha hagut de tancar.

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat el tancament de tots els parcs públics de la ciutat pel temporal de vent, que ha causat la caiguda d’arbres i branques. També ha calgut precintar el Museu Blau, al Fòrum, per diversos esllavissaments a la teulada.

[Imatge: entrada tancada al Parc Güell]

Tot i que el temporal de vent comença a remetre, el consistori ha decidit mantenir les mesures de precaució fins que passi la ventada. El Pla bàsic d’emergència municipal per vent segueix activat, ara però en fase d’alerta. Entre les vuit del matí i fins a dos quarts de cinc de la tarda, els Bombers de Barcelona ha fet un total de 75 sortides per incidències relacionades amb el vent a tota la ciutat.

A causa del fort vent, també s’ha tancat l’aigua a diverses fonts de la ciutat: la de la confluència del passeig de Gràcia amb la Gran Via, les fonts bessones de la plaça de Catalunya, la font de Diana (Gran Via / Llúria), la font dels Voluntaris (plaça dels Voluntaris Olímpics) i les fonts de Sydney (passeig de Fabra i Puig).