SERGI VICENTE, periodista Em fa una immensa il·lusió i és veritat que hi havia molts projectes en concurs i una grandíssima competència. El llistó estava molt alt però crec que, al final, la proposta, el model de televisió que vaig fer davant del Consell d'Administració coincidia amb el que ells volien i estic content que la decisió hagi estat per unanimitat i que aquesta decisió no pugui ser vista com una decisió política, com també s'havia especulat. Crec que en aquest sentit ha estat exemplar i, per la part que em toca, estic molt content. He fet moltes coses en una corresponsalia, he parlat amb molta gent, he anat a molts llocs, però una nau com BTV és una nau molt gran. En aquest sentit, sempre m'he mogut molt per reptes professionals, he intentat fer el que em venia de gust i es presenta un repte monumental però que tinc moltes ganes d'escalar, en aquest sentit. Ho afronto amb molta il·lusió, amb molta trempera. La meva petita aportació o gra de sorra, si voleu... feia pràctiques a Sant Andreu Televisió en el que era l'embrió de les televisions de districte que van ser l'embrió, que després van servir per a la creació de BTV. Sí que ho guardo com un record d'aquells inicis en què tenia ganes de fer moltes coses. La televisió i els mitjans de comunicació en general han canviat moltíssim i estant canviant molt, any rere any. En aquest sentit hem de fer una televisió molt actualitzada i no només parlar de televisió sinó parlar de continguts que es distribueixen en finestres molt diferents i hem de ser capaços de no perdre aquest tren. És un model que intentarà posar-se molt al dia amb el que és la transformació dels mitjans de comunicació, la convergència digital, la cada cop més fragmentada distribució i consum d'aquests continguts. Aquest ha estat un dels elements importants a l'hora de presentar el model. Un altre punt important és la innovació. Crec que tenim una gran oportunitat per apropar coses, per atreure talent, i en aquest sentit també hi haurà sorpreses, ja les anirem explicant. No perdre de vista que som una televisió de la gent, som un servei públic i això ha de ser una constant. No s'ha perdut de vista mai i crec que ho hem de mantenir i potenciar la participació i la proximitat. Són aspectes que en aquest sentit seran constants.

Escollit recentment com el futur director de Barcelona Televisió, el periodista Sergi Vicente ha explicat que el nou projecte professional es presenta com un “repte monumental” que afronta amb “immensa il·lusió”. “He fet moltes coses en una corresponsalia, he parlat amb molta gent, he anat a molts llocs, però una nau com BTV és una nau molt gran”, ha dit Vicente, i és un desafiament que “tinc ganes d’escalar”.

Vicente ha recordat que al concurs per dirigir BTV s’hi havien presentat 25 candidats i, per tant, hi havia “una grandíssima competència”. Tot i així, ha volgut destacar que el Consell d’Administració ha seleccionat el director per unanimitat i, en aquest sentit, la tria no pot “ser vista com una decisió política“.

El model: innovació i servei públic

El periodista ha explicat que Barcelona Televisió no ha de perdre el tren de la innovació i ha de caminar de bracet cap a la integració digital. Per això, apostarà per un model de la televisió que distribueixi el contigut en format multiplataforma i podcast, perquè es pugui consumir a través del mòbil, la tauleta o l’ordinador. Tot i que no ha volgut detallar el projecte, Vicente ha dit que “tenim una gran oportunitat per atreure talent” i innovar i ja ha avançat que “hi haurà sorpreses”.

Aposta pel servei públic

La trajectòria professional de Sergi Vicente està vinculada a les televisions públiques. Format en pràctiques a Sant Andreu Televisió, va treballar des de 1999 a Televisió Espanyola i, des de 2003, ha coordinat la corresponsalia de TV3 a la Xina. Amb aquesta experiència a la motxilla, Vicente ha dit que BTV no ha de perdre de vista que “som una televisió de la gent, som un servei públic i això ha de ser una constant“. Per això, ha afirmat, s’ha de “potenciar la participació i la proximitat”, dos aspectes que “seran constants” durant la seva direcció.