Queda molt per fer, però, a la vegada, tot està a punt per a la tercera edició d’aquesta volta al món sense escales per parelles. La Barcelona World Race ha estat, des del principi, una prova amb unes característiques molt especials. Si la Volvo Ocean Race es fa en equip i la Vendé Globe en solitari, fer la volta al món amb un company és diferent per molts motius i els patrons saben que han de congeniar molt bé. De moment, són set les embarcacions que prendran part en aquesta edició de la Barcelona World Race. Dels set IMOCA 60 i del 14 patrons, n’hi ha cinc de catalans i tres de barcelonins. En la visita d’una delegació de la Barcelona World Race als estudis de Barcelona Televisió, hi han vingut dos dels patrons, que ens han explicat algunes de les seves impressions i que han volgut saber quin seguiment farà la televisió de la ciutat de la travessa.

Anna Corbella, amb 38 anys, afronta la segona participació en la prova. La barcelonina, que es va convertir en la primera espanyola a fer la volta al món per parelles a vela sense escales i sense assistència. Corbella tornarà a formar part del GAES, tal com ho va fer  en l’edició anterior amb la britànica Dee Caffari, però en aquest cas tindrà com a company el gironí Gerard Marín, que hi va participar a bord del Fòrum Marítim Català en l’edició de 2010-2011.

Aleix Gelabert és un gironí nascut a Blanes, però que resideix a Barcelona. Per a ell serà la primera Barcelona World Race. El vaixell que conduirà juntament amb un altre barceloní, Dídac Costa, és el One Planet, One Ocean & Pharmaton. Tot i que per a als dos serà el debut en aquesta prova, el vaixell que portaran ja hi ha participat en dues ocasions. Primer, batejat com a Educación sin Fronteras i, en la segona edició, com a Fòrum Marítim Català.