Per primera vegada les parades de la Fira de Santa Llúcia tindran un aspecte uniforme. Els paradistes volen donar-li un aire de poble nadalenc i per això han decidit que les teulades de les casetes tinguin un aspecte molt tradicional. Aquest canvi s’ha fet gràcies al conveni que han rubricat l’Ajuntament i els comerciants en què també s’estableix la concessió de les parades a través d’un concurs públic, amb una durada de quatre anys, que recull els horaris i les dates de celebració de la fira i el nombre de quioscos que tindrà cada sector. Aquest era un reclam dels firaires, que volien garantir l'”estabilitat” en la seva feina.

En l’edició d’aquestes festes hi haurà 287 parades, un 90% de les quals repeteix i un 10% són de nous firaires. Majoritàriament seran de figures i pessebres (123), també n’hi haurà de molses, tiós, suros i arbres de Nadal naturals i artificials (96), de simbombes i instruments musicals (4), i la resta seran parades d’artesania (64). La fira obrirà des del 28 de novembre fins al 23 de desembre.


Hi haurà, a més, un compte enrere fins a arribar al Nadal gràcies a la instal·lació d’un calendari d’advent gegant, i cada dia un personatge il·lustre n’obrirà una casella. També tornarà el tió gegant, que visiten nombrosos grups d’escoles, però que enguany es trasllada al Pla de la Seu, a tocar de la Casa de l’Ardíaca.