Al centre de la plaça de Sant Jaume s’ha estès el missatge “Estem preparats. Catalunya, pròxim estat d’Europa”. Amb aquesta convocatòria, les ANC del Barcelonès també han volgut donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau. El manifest ha destacat la necessitat de convocar unes eleccions plebiscitàries “atesa la poca qualitat democràtica del Govern espanyol” i perquè en sorgeixi un mandat clar per “continuar amb la construcció del nou estat català”.

La concentració d’aquest dilluns és la resposta ciutadana a la querella que va presentar divendres passat la Fiscalia General de l’Estat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i la consellera d’Educació, Irene Rigau, per quatre delictes presumptement comesos durant el procés participatiu del 9-N. La denúncia demana que s’investiguin els delictes de prevaricació administrativa continuada, desobediència greu, obstrucció de la justícia i malversació de fons públics.

Designats els magistrats que decidiran si admeten a tràmit o no la querella

Precisament aquest dilluns, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha designat els tres magistrats que conformaran la sala d’admissions que estudiarà si admet a tràmit o no la denúncia de la fiscalia. El ponent serà José Francisco Valls i l’acompanyaran el president de la Sala Civil i Penal del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, i el magistrat Enric Anglada.

La sala no té cap termini màxim per resoldre sobre l’admissió o no de la querella pel 9-N. En total, s’han presentat un total de 22 denúncies contra el president de la Generalitat i membres del govern i el Parlament pel procés participatiu. Per això, el president de la Sala Civil i Penal del TSJC ha demanat al fiscal superior de Catalunya que valori la connexió entre les denúncies i si cal acumular-les.