Durant 10 dies, els barcelonins poden recórrer els diferents barris de la ciutat a cop de tapa. En la seva novena edició, la iniciativa De Tapes per Barcelona ha ampliat el nombre de locals i ja són 108 els qui participen en aquest itinerari gastronòmic. La ruta pretén ser una iniciativa per donar suport als establiments de restauració de la ciutat a través de la cultura de les tapes.

Els participants a De Tapes per Barcelona, a més d’assaborir les creacions que cada local ha preparat per a l’ocasió, poden triar de nou la millor Tapa Popular amb els seus vots. Cada local disposa d’una urna per dipositar-hi el seu vot. En l’edició anterior, la tapa guanyadora va ser la del Bar Reloj, amb la seva barqueta de filet ibèric.

A aquest premi s’hi sumen dos més, el de la Tapa Gremi de Restauració, escollida en funció de la seva elaboració, originalitat i creativitat, i el de la Tapa Estrella Damm, que reconeixerà aquella que millor maridi amb la cervesa.

Els participants a la ruta també tindran premis. La pàgina de Facebook de Gastronosfera sortejarà entre els assistents a la ruta un sopar per a dues persones en un restaurant amb estrella Michelin. Per seguir la ruta es pot descarregar l’app gratuïta de Gastronosfera per iOS i Android, on es pot trobar informació sobre l’accés als locals, la tapa que ofereixen, els horaris i les adreces.