El Pablo Avilés fa 30 anys que col·lecciona videoconsoles. En té més de 500 i hi ha invertit gairebé 15.000 euros. PABLO AVILÉS, organitzador i col·leccionista "En vez de tirar las consolas me dio por empezar a guardarlas. Esta es la primera videoconsola de la història que es la Magnaboc Odissey que sale en 1972. Esto es la primera videoconsola de la marca Nintendo. De la marca Apple y fue la primera y la última." Ell, però, no és l'únic fanàtic de la poderosa indústria dels videojocs. MARISOL LÓPEZ "Com llegir un llibre però formar part de la història del llibre, poder modificar el que està passant." DAVID MARTÍNEZ "Et porten a conduir un cotxe, a ser el rei del barri o anar a un altre món, a Egipte o a qualsevol cultura i descobrir-la." Els amants d'aquest tipus d'entreteniment no poden evitar la nostàlgia dels jocs que més els van marcar. ÀLEX ROCA "L'Street Figther 2 potser és el que em va marcar més." JUAN MANUEL NAVARRO "SuperMario Bros." SERGI GARCIA "L'Alex Kidd, el Sonic, aquests jocs encara segueixen marcant-te. Li dedicaria hores a jugar a aquest tipus de videojocs." Els més petits, en canvi, prefereixen les noves generacions de videoconsoles. ARNAU BARRERA "Hi ha molts més gràfics i moltes més opcions de joc." Al Retrobarcelona s'hi pot trobar de tot. Des dels jocs de segona ma més buscats, passant per jocs eròtics, un espai solidari on canviar aliments per jocs i fins i tot la música del bar és la del famós Tetris. Tot i el bon record dels jocs que es jugaven a la infància, el sector del videojoc gaudeix de bona salut i la seva partida està lluny d'acabar-se.

Durant tot el cap de setmana, els visitants hi han pogut gaudir de tot allò relacionat amb aquest sector de l’entreteniment. Un dels plats forts ha estat l’exposició de més de 250 videoconsoles diferents i de totes les èpoques que ha repassat els 42 anys d’edat d’aquesta indústria. S’hi ha pogut veure, entre altres rareses, la primera consola de la història la Magnavox Odyssey de l’any 72, la primera màquina de Nintendo, la primera de Sega o algunes d’importació que mai no es van arribar a comercialitzar a l’estat espanyol.

El Retrobarcelona també ha estat una bona ocasió per comprar articles curiosos, productes exclusius situats entre els més buscats i accessoris de tot tipus de primera i segona mà. No hi han faltat tampoc les conferències dels experts, les competicions de videojocs i la possibilitat de provar una gran varietat de jocs.

La vessant solidària de la fira ha estat la recollida d’aliments mitjançant una parada que intercanviava videojocs per aliments que es destinaran al Banc dels Aliments. En total s’han recollit més de dues tones de menjar.